Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 26 mars 2009

Duktig hund, fina framsteg!

Av Åsa - 26 mars 2009 20:23

Mårran och jag gick ner en runda till Lysia. Snart sätter nästa morreklass igång, det känns bättre om jag verkligen har två fungerande kurshundar att visa upp :)


Vi har inte tränat på Lysia på evigheter (de har varit inne pga kylan), och mina förväntningar var ganska låga. Men jag kände mig ändå säker med bara halsband och frolic, så lite har vi höjt våran lägstanivå. Nosloopen hängde om halsen, ifallatt...

Ingen hund ute. Vi tränade lite, och helt plötsligt kom de springande, yrvakna! Hurra, äntligen träning!

Mårran betedde sig super! Vi klickade för att titta, och utökade till att hon skulle söka kontakt. Hon var avslappnad och fin, svansen gick, men fortfarande var hon lite nypig när hon tog godiset - typiskt tecken på att lite stress finns kvar som jag inte har lyckats bli av med under träningen hittills.

Denna gången hade jag en plan! Jag tror stenhårt på att beteende leder till känsla, så jag började belöna ner henne i lekställning (gav helt enkelt godisen i den positionen, och buga kan hon sedan innan och tycker är roligt). Resultatet var inte att ta fel på...Hon blev lugnare, mer fokuserad på mig, vi kunde punktträna hennes värsta triggers: att hundarna kommer springande från håll och att de fnyser (av någon anledning). Vi gick fram och tillbaka, fram och tillbaka...Efter en stund såg jag en skillnad i Lysiahundarnas beteende, de var OCKSÅ lugnare och såg gladare ut! Inte så konstigt egentligen, Mårran gav ju lugnande lekinviter gång på gång. Jag kastade in några frolic till dem, och testade att belöna Mårran ur handen när de kom springande. Inga nyp!


Så coolt...en sådan enkel detalj, som verkligen gav resultat för oss...Jag ser fram emot promenaden på söndag, att få testa hundmöten i Lund! (Där finns platser kvar om någon vill vara med.) Så fort det blir lite ljusare riggar jag upp en kamera och filmar vår Lysia-träning, jag behöver bevis att plocka fram när det går sämre (för bakslag kommer alltid).

 
ANNONS
 
Sofie & Sally

Sofie & Sally

26 mars 2009 21:31

Det är faktiskt roligt att se! Jag har sen kursen kört med att slänga godis på marken vid hundmöten på avstånd, och det känns faktiskt som att hon håller sig lugnare! Eller det är egentligen inte så faktiskt utan med facinerande! Dock har vi inte haft så mycket möten senaste dagarna, så vi aksnek bara haft tur :P

http://stallions.se/sally

 
kari-anne&heidi

kari-anne&heidi

26 mars 2009 22:36

WoW! Åsa har hatt en super dag i dag ser jeg :O))

http://karia-belgerbloggen.blogspot.com

 
Sandra & Bacardi

Sandra & Bacardi

27 mars 2009 15:19

Det kan väll inte bara va tur när det även för Bacardi gått otroligt bra i veckan med alla hundmöten. Endast en blockering har vi på alla de hundmöten vi haft. Börjar verkligen se ut som han börjar få in kopplingen "en hund det här måste va titta leker, jag som gillar den leken!" :D

http://supersaal.wordpress.com

 
Ingen bild

Åsa

27 mars 2009 15:41

Så duktiga ni är! Så glad jag blir! Stor kram!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se