Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 25 mars 2009

Vart försvinner mina GF?

Av Åsa - 25 mars 2009 08:13

Hur kommer det sig att GF som jag var helt säker på att Popsy kan snyggt i flyt helt plötsligt bara försvinner? "Stå? Vadå stå? Nej...det kan jag inte..." Klart hon kan på signal, men frivilligt? Borta. Så kör man några pass stå och lyfter fram det till ytan, och två dagar senare: "Sitt? Vadå sitt? Nej...DET kan jag inte..." Jag lovar, jag blir knäpp. Däremot kan hon ALLTID "skutta runt som en idiot och testa allt på en gång". Det faller minsann aldrig bort...

Jodå, jag vet anledningarna till att ha GF både under kontroll och fortfarande kunna få fram frivilligt, jag kan t o m tycka att det är en bra och vettig strategi, men just nu är jag bara frustrerad till max. 


Mårran däremot, en hund som faktiskt tänker innan benen rör sig, hon fungerar allra bäst när det är mycket spontant som tränas. Hon är den typiska "passiva hunden" annars, som väntar och väntar på att bli tillsagd och förlorar sin aktivitet och spontanitet.


Nu ingår det i hemläxan att sätta samtliga GF på frivillig basis (så vi har ett styvt jobb, Popsy och jag), men ärligt talat så kommer jag nog att gå tillbaka till åtminstone 80% stimuluskontrollsträning med henne efter det och använda frivilliga beteenden och shejping när vi tränar in något NYTT. Eller också ändrar jag åsikt över året, sådant har hänt förr :)

 
ANNONS
 
Elín

Elín

25 mars 2009 10:21

Hei på er! Jøss - det var snodigt - vi har samme problem! Zanto er utrolig treg, og når han endelig foreslår frivillige adferder er det aldri den jeg vil ha....helt utrolig merkelig (=konstigt)! Satser på at han trenger litt ro og hvile til å lade batteriene igjen, så vi kan få trent masse masse masse snart - det er jo så mye vi må kunne! Lykke til med treningen til dere! Klem klem

http://www.gapzanto.blogspot.com

 
Jenny W

Jenny W

25 mars 2009 11:29

Känner igen det du beskriver om Popsy från min Mimmi. Och där var det inte bara grundfärdigheter utan hela tävlingsmoment om de inte uppdaterades tillräckligt ofta. Lite frustrerande när man har låtit hunden klura ut det mesta själv och så blir det så i alla fall. Har funderat mycket på det där och blir mer och mer övertygad om att personligheten hos hunden styr väldigt mycket, precis som hos människor. Jag har kompisar som kommer ihåg citat ordagrant från föreläsningar de var på för många år sedan, medan jag själv -i bästa fall- kommer ihåg lite av det jag hörde förra veckan. Och som med allt annat finns det säkert för- och nackdelar med båda dessa ytterligheter till alternativ!

http://www.vov.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Åsa

25 mars 2009 12:55

Skönt att man inte är ensam!
Jag tror också att det är personligheten som styr, och jag ifrågasätter om det verkligen är det bästa sättet att träna en hund som får in så mycket "skräp" på testvägen. Vadå beteendeekonomi liksom!
Men jag har Popsy som min försökskanin som vanligt, jag tänker ge frivilliga GF mitt "allt" under året och se vart det leder. Alltid lär man sig något, och bättre att göra misstag med sin egen hund än med andras...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se