Åsas hundar

Alla inlägg under februari 2009

Av Åsa - 16 februari 2009 12:39

Vi spinner vidare på skiften hela veckan, framför till fjärren och vid sidan till rallyn.


Popsy fick träna bytsignal desutom: först sitt-ligg-sitt. Sedan stå-ligg-stå. Svårt...Sedan sitt-stå-sitt. Och så om igen. Sakta börjar hon kunna byta snabbare och snabbare! Jag anstränger mig för att verkligen belöna korrekt skifte och inte korrekt position, är det stå-sitt så klickar jag inte om det har smugit sig in ett ligg emellan, om än aldrig så kort.

Sedan började vi med signalkontroll vid sidan. HOPP ut med rumpan vid varenda stå! Planeringspaus: hur ska jag få fram korrekt beteende? Belöningsplacering ut till vänster (först utlagd, sedan kastad) verkar lösa upp knuten, får köra med det ett tag för att få in rätt rörelse trots att det är en stor hjälp.

Mårran var jätteduktig! HON förstår bytsignalen. Det bror kanske på att hon tänker innan hon kastar sig in i något, till skillnad från en viss liten Loppa...

ANNONS
Av Åsa - 15 februari 2009 17:33

Klubbens årsmöte klarades av idag, med val av ny styrelse och allt. Ingen ordförande och ingen kassör...Vi fyllde resten av platserna och jag väntade på att vi skulle ha extramöte eller liknande för att fixa ordförandeposten. Men mötet avslutades, folk började ta fika, jag pratade med lite vänner. Helt plötsligt petar Petra lite diskret på mig: "glöm inte att samla din nya styrelse och bestäm tid för konstituerande möte". Vad, jag? "Du är ju ordförande nu." VAD, JAG???

Jodå. Eftersom jag inte speciellt sa till att jag vägrade bli ordförande, så gick jag som vice automatiskt upp på posten. Okunskap straffar sig...Jag har iallafall en riktigt bra styrelse att jobba med, så det känns ändå hoppfullt.  Men överraskande...


Väl hemma lugnade jag ner mig genom att träna första utepasset på evigheter. Ny strategi (igen) för att få till inkallning med ställande på Mårran, egentligen har jag gett upp för länge sedan, men inget fel i att lära henne att stanna på kommando under springande baklänges marsch. Och vanliga raka inkallningar är ju också bra. Jag vägrar tänka längre än så just nu...Inga krav, bara kul!

Popsy tränade lite rallyskiften vid sidan, hon har fortfarande lätt att få in sidoskutt. Envisa terrier och slarviga matte! Annars var hon superpå och riktigt duktig i snön.


Nu ska jag försöka smälta min nya ordförandeposition till två avsnitt av Top Model, för att få tillbaka känslan för vad som är viktigt i världen: att bli riktigt vacker på bild!

ANNONS
Av Åsa - 14 februari 2009 11:07

Glöm inte att anmäla till promenaden söndag 22/2! Klockan 10.00, denna gången går vi i Hörby.


Min bok är äntligen klar att skickas till förlag...Med mitt vanliga självförtroende känner jag mig säker på att få den antagen på första försöket ;) Popsy och jag tog en ny bild, att skicka med det personliga brev som önskas i tillägg till manuset:


En nervös månad dröjer det (minst) innan vi får svar, håll tummarna!

Av Åsa - 13 februari 2009 09:58

Även om jag är motståndare till snön, så är det vackert att mötas av detta på morgonen:Tre vovvar på promenad gick alldeles utmärkt. Två lösa, så är problemen borta!


Igårkväll fick Vilmelinen träna lite (favvosysslan!). Jag hade två hundar på station och tränade den tredje, och alla hundar fick två pass på fem minuter. Iom att de ligger och väntar på sin tur så blir det samtidigt stadgeträning. Praktiskt!

Vilma la sig ner direkt, och sträckte sedan lite på sig. "Frishejpa kryp!" tänkte jag, och satte igång. Det märks att jag blir bättre och bättre som tränare, med Vilma har jag inte alls fått lika mycket "skräp" att jobba bort. Hon börjar redan bli repetitionsklok och bytklok!

Popsy tränade GF sitt och GF stå, Mårran likaså. Båda fastnade i sittet...Typiskt...


Snökurs på kvällen. Eller snökaos...Tur att jag har så ambitiösa kursare!

Av Åsa - 12 februari 2009 15:27

Först, en bild på min egen Syster Yster innan jag berättar om djuren:

Mitt livs första fotoporträtt. Jag är nöjd.


Benji har dragit släde i snö idag. Inga stopp! Jag gick snett bakom med spöt och kittlade honom ett par gånger, om några veckor behövs jag inte längre. Han fattar så snabbt! Nu står han dessutom stilla när vi spänner för, efter att han själv placerat sig i position.


Mårran blev överlycklig när Vilma dök upp, och ska bo över till imorgon:

Visst ser det ut som de småler?


Och så lek!


Kan man äta snö? Inte vidare frusen av sig...


Popsy fick ett nytt GF-pass med sitt, eftersom det var svårast att få fram sist. Mmmm...Frolic...Lyx för en rund hund!

Är det bara jag som glömmer bort att träna just sitt? I mitt huvud så är det alltid sitt som är enklast, men verkligheten ser annorlunda ut...Just nu ligger bakåtligg på topp, tätt följt av backande, stå och ingång. Borde kanske försöka få någon sorts ordning...eller kanske inte. Alla beteendena dyker ju upp förr eller senare, och det är ganska enkelt att byta plats på dem. Får fundera lite på om det är mödan värt.Av Åsa - 10 februari 2009 10:36

Lite suddigt, men visst är det Benji som mobbar Tango? ;)


Av Åsa - 10 februari 2009 08:55

Benji den Store, som jag får börja kalla honom, fick ett nytt ridpass igår. Jag satt upp direkt, vi tränade lite svängar till höger och vänster, halter, igångsättningar (gick MYCKET bättre än sist). Han var glad och verkade nöjd med att förstå vad jag ville. Tillsammans med husse gick vi upp på kullen, och sedan sprang husse före och jag smackade på: trav! Bara en liten stund, men ändå!

Vi repeterade igångsättningen utan krav på att hålla traven, för varje gång kom han igång lite snabbare. Till sist provade jag att smacka till lite när han tänkte sakta av, han ökade tempot och fortsatte trava, jag saktade av på röst och vikt, berömde och satt av direkt. Vilken duktig häst!


Popsy fick ett pass GF stå, ligg, sitt, och att kunna växla efter bytsignal. Hon är fortfarande lite väl envis med att hålla kvar det vi körde sist, men det blir stadigt bättre. Jag får vara noga med att inte ha något i närheten som hon kan börja backa mot, bakbenstarget sitter starkt!


Av Åsa - 9 februari 2009 10:31

En kort stund i morse på promenaden såg jag den, och den här gången var jag redo. Nu kan jag bli påmind om att den finns när jag vill...


Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se