Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 28 februari 2009

Ridtur och körtur

Av Åsa - 28 februari 2009 10:14

Båda hästarna blev aktiverade igår, det händer inte så ofta nuförtiden.

Tango var härlig att rida, pigg som bara ett wannabe-fullblod kan vara, mjuk i hela kroppen, och så villig att efterkomma att det var som att ha fyra ben istället för två. Jag gav liksom inga hjälper, han bara gjorde det jag tänkte! Hyfsad kondis dessutom, lite till min förvåning. Benji håller igång honom.


Lillkillen fick dra lite tyngre, med den äran. Inga problem med svängande och stannande längre, utan bara säkert lunk framåt. Duktig häst!


Hundarna ska börja löpa, och stämningen är spänd...Två gånger har Mårran morrat till och hotat med luftbett mot Popsy, vad jag har kunnat se helt oprovocerat. Får vara extra noga med att skilja dem åt när jag inte är hemma...

Jag blir heligt förbannad på Mårran när hon gör så, och där är inte mycket klickerskt tänkande i det ögonblicket! När jag lugnade mig så var vi båda extra noga med att berömma alla lugnande och undvikande signaler som hundarna visade varandra resten av kvällen. Förebygga, förebygga, förebygga...Tillbaka till grundreglerna som jag har släppt lite på (eftersom de varit sams): Popsy får inte provocera, Mårran får inte svara, all lugn samvaro belönas.

 
ANNONS
 
Ingen bild

alltiallo

28 februari 2009 10:38

Fantastisk känsla när man bara behöver tänka så gör dom det

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se