Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 17 februari 2009

Jag blir galen...

Av Åsa - 17 februari 2009 13:13

Fortsatte på samma tema som gårdagen, nu börjar Hopploppan TÄNKA innan hon agerar...Kunde växla mellan spontana skiften lite hur som helst, hålla samma skiften i fem-sex rena reps, och sedan växla till något annat på bara ett par klick.

Sedan körde vi vidare på signal stå vid sidan utan skutt. "Vadå stå? Det har jag aaaldrig gjort..." Vi blev frustrerade båda två, men jag TROR att vi jobbade genom och fick till ett bra avslut. Det märker jag vid nästa pass...


Benji har busat med husse...jag varnade för några veckor sedan att man gärna blir lite slarvig med sina rutiner när allt fungerar bra, nu fick jag lite vatten på min kvarn.

De drog upp släden tillsammans på kullen, gick jättebra. Ola kopplade loss Benji och la upp tömmarna på selen, Benji brukar vänta snällt medans han tömmer lasset. Inte idag...Med en busblick på husse kastade han om och satte full fart hemåt! Med tömmarna flygande i vinden (de sitter fast upptill på selen, så han trampar inte på dem)...Ola stod och tittade efter honom lätt förvånad och MYCKET glad att han kopplade loss släden! Han gjorde iordning släden för hemfärd, gick ner och hämtade sin häst som kom travandes till mötes, gick upp och spände för, och drog hem slädn i lugn och ro.

En lite tankeställare fick han, nästa gång tar han med en lina så att inte Benji är helt lös. Jag skrattade gott när han vågade berätta (han skämdes lite), unghästar är unghästar och ingen skada skedd.

 
ANNONS
 
Ingen bild

charlotte_bojjan

17 februari 2009 15:19

Den här är också fin! Observera katten som smyger bakom hästen! http://www.youtube.com/watch?v=klpG0YbEMf4

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se