Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 2 februari 2009

Kenth Svartberg: Använda belöningar i hundträning

Av Åsa - 2 februari 2009 18:11

Dagens sista föreläsning. Jag var trött, ämnet bekant, inte så mycket anteckningar.


HUNDTRÄNING ÄR ETT HANTVERK som går ut på att BELÖNA ÖNSKVÄRDA BETEENDEN och UNDVIKA BELÖNA OÖNSKADE BETEENDEN. Du får mer av det som blir belönat.


* Belöningsglasögon: upptäck de beteenden du vill ha mer av.

* Belöningskriterier: rata de sämsta (vänskap och trygghet alltid i grunden)

* Belöningens värde: avgörs av HUNDEN. Variera!

* Träningsmål: ger riktning. Vad, när, huvudmål/mellanmål, dela upp.


FEM STEG I TRÄNINGSPROCESSEN

1. hitta

2. belöna

3. döp

4. länka

5. generalisera


Fastna inte i mutor och hjälper. HUNDEN ska jobba, inte tränaren.


Om hunden gör fel?

* ingen konsekvens, försök igen

* mjuk felsignal, ny chans

* ta paus, försök igen

* sänk kriterierna

* avbryt, fundera ut en ny plan till nästa pass.


jobba med oförutsägbara belöningstillfällen!


 
ANNONS
 
Ingen bild

Charlotte_bojjan

2 februari 2009 22:24

Tack!
Nu ska jag skriva ut dina anteckningar från alla tre föreläsarna, läsa och begrunda. Man får ju plocka ut russinen ur kakan och välja de metoder som passar bäst för en själv och lilla vovven!
Kram från Charlotte och Bojjan
Vi ses på torsdag!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se