Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 29 januari 2009

Så får man tänka lite igen

Av Åsa - 29 januari 2009 16:31

När Benji tycker att det blir lite jobbigt eller blir lite osäker så stannar han och väntar på att jag kommer och hjälper honom, går bredvid honom eller visar med handtarget mot knytnäven i vilken riktning han ska. Eftersom vi nyligen har börjat dra tungt så har jag velat hjälpa honom så mycket som möjligt.

Tendens: hästen stannar FÖR ATT jag ska komma... Ola manar på bakifrån, då vänder sig Benji om för att kolla vad husse gör för spännande, och kliver över draglinorna.

Vad gör jag? Jag VET att han stannar för att det blir förstärkt av att jag kommer, men jag vågar inte riskera att han blir rädd eller skadar sig.

Vi funderade ett tag, och kom fram till följande:

1. Mera "dressyrkörning" med lätt vikt, där han på egen hand får krångla ut sig om han går fel. Risken bedöms som minimal att något går snett.

2. Ola börjar köra med spö (tidigare inlärt) som extra hjälp.

3. Jag går inte längre fram till huvudet, utan kommer bakifrån och hjälper till att mana på. När han går framåt kilar jag fram och belönar i rörelse.

4. Börjar han snurra (vilket händer) så kopplar jag loss honom och går därifrån, så att han får "snurra rätt" utan draglinor och gå framåt. Sedan gör vi om från början.


Ska bli intressant att se om det fungerar!

 
ANNONS
 
AK

AK

29 januari 2009 18:52

Jag tycker det låter som en bra plan att få honom helt trygg med att styre och trygghet kommer bakifrån.
Vill gärna se mer hästbilder!!

http://bacillen.wordpress.com

 
Ingen bild

Åsa

29 januari 2009 19:28

Jag ska se om de kan tänka sig att posera och inte försöka äta upp kameran...Det är fördelen med växter och stenar: de är stilla!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se