Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 13 januari 2009

Äntligen!

Av Åsa - 13 januari 2009 15:03

I morse fick vi tassarna loss, jag och vovvarna.


Popsy tränade ren frishejping: snurra. Det kommer att ta tid...hon fattar noll, och inte blir det bättre av att mina kriterier är obegripliga, jag förstärker helt fel, och inte kan bestämma mig för vilket håll jag vill ha. Härdsmälta i huvudet, både mitt och hennes...Fast vi hade kul!


Vilma fick apportera. Ett klick för intresse, ett klick för grepp, ett klick för "ta och släpp", sedan började jag shejpa att hon ska hålla längre och hårdare. Det är så lätt att man fastnar i "två sekunder", så redan från början var jag noga med att klicka när hon höll som hårdast, släppte hon innan klicket var det bara att vänta på omtag.

Efter tre korta pass med de två andra hundarna på varsin station, började det lossna på allvar! Hon satte sig, tog gummibenet, höll alldeles stilla, och släppte på klick. Superbra!


Mårran fick träna flyt i GF sitt, sitt-ligg, stå, och stå-ligg. Hon var på hugget! Trots att jag utmanade henne höll hon sig på 90% lyckade. Jag är JÄTTENÖJD med hennes attityd och prestation!


Alla tte hundarna hade kunnat träna hur länge som helst, men tyvärr måste man jobba...Eller kanske tur, så att jag inte tränar fram misslyckande utan stoppar i tid.

 
ANNONS
 
Jenny W

Jenny W

13 januari 2009 17:18

Halloj! Ja, visst är det svårt att sluta i tid när man väl är igång!!

Kanonbra inlägg angående "din hund speglar dina färdigheter som tränare". Jag håller med dig helt och fullt!

Stort grattis till att du blev antagen till instruktörsutbildningen!

http://www.freewebs.com/hundraprocent

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se