Åsas hundar

Alla inlägg under november 2008

Av Åsa - 4 november 2008 10:25

Popsy GILLAR att föra oväsen, detta är verkligen hennes grej...

ANNONS
Av Åsa - 3 november 2008 20:17

Popsy och jag har ägnat kvällen åt att spela in och redigera novembers trixfilm, den kommer imorgon! Jag ska inte förstöra överraskningen, men jag kan säga att hon tyckte att det var ovanligt roligt...Och inte har jag släckt ut något heller, utan jag har tränat bra OCH filmat samtidigt. Klick för mig!


Jag såg just reklamen för "hundcoachen" på tv4+. Jag ska inte dissa något jag inte har sett, men reklamen visar hundar nerhållna på rygg, skarpa kommandon som avbrytning av lek, och mannen som är hundcoach talar om att "imponera på sin hund". Jag hoppas vi menar samma sak, jag vill också imponera på mina hundar! Om någon ser det ikväll så ge gärna en kommentar.


Popsy hoppar på tre ben värre än någonsin, trots rimadyl. Lopp-elende! Hon gör mig orolig...Jag ska kolla upp hundsimmen i närheten, och se om jag kan hitta en bra hundmassör. Det säger sig självt: ju mer hon hoppar på tre ben ju lättare blir det eftersom musklerna byggs helt snett. Tips mottages gärna!




ANNONS
Av Åsa - 2 november 2008 21:26

Andra gången Benji har någon på ryggen. Han var lite orolig (syns på öronen), men accepterade livet med sitt vanliga lugn. Släppa vågade jag inte, men väl ta ett kort ur en lustig vinkel, som bevis.

Av Åsa - 2 november 2008 20:57

Så har Popsy ett nytt favvotrix: två tassar i matskålen. De ska bli fyra, men två var vad i hann med på dagens 15 minuter.

Jag hade mina nya förstärkningstankar i huvudet, var noga med att avancera ganska snabbt i min plan (det är ju faktiskt ett ganska enkelt beteende), och lät henne jobba på istället för att automatiskt sänka kriterierna när hon "fastnade". Jag är väldigt stolt över mig själv! Och visst märkte jag skillnad...Nu är hon ju en arbetsmaskin som aldrig ger upp, så det är helt "riskfritt" att låta henne bli lite frustrerad = perfekt att öva sig på. Popsy, den eviga försökskaninen för mina nya idéer...

(Hon hälsar till I-or att hennes apa är ytterst vältränad, JRT är de bästa tränarna eftersom de är så söta att de kommer undan med mord ;). I hallen finns tom en tavla som hon valt ut: "My dog is not spoilt, I`m just well trained". Hon tycker att den beskriver apans inställning ganska bra...)


Mårran fick också shejpa lite, vi fortsatte med rullandet. Hon måste, som vanligt, behandlas med betydligt mer fingertoppskänsla än Popsy för att inte bara tröttna och gå, men min tanke är densamma: hålla på kriterierna, inte förstärka något som "liknar" för att hålla frekvensen uppe, öka uthålligheten. Jag menar, vem bryr sig om hon lär sig rulla runt? (Vilket hon redan gjort flera gånger, men hon tycker att det är lite läskigt varje gång och vill inte upprepa.) Bättre att träna nya färdigheter på oviktiga beteenden, innan jag förstör (ännu) ett tävlingsmoment...

Av Åsa - 2 november 2008 13:18

På min lediga dag står jag på jobb istället för är hemma och tränar Popsy som jag lovade...Så är det när folk blir sjuka försökte jag förklara. Hon vägrade förstå, utan hämtade apporten ur min väska, försökte sätta på stereon, och vägrade röra sig från badrummet där vi brukar träna. Hur skyldig känner jag mig...


På morgonen var jag på hembesök hos Nelly, rottweilern med handproblem. Idag kom hon på egen hand och puffade på min hand för att få godis av matte! Jag avancerade snabbt med att sträcka fram TVÅ händer...Farligt! Tänk om jag skulle försöka slå henne eller ta tag i henne..."Matte, kan jag inte bara få godiset? MÅSTE jag gå fram?" Måste och måste, det står henne fritt att väja det som hon tror kommer att löna sig mest. Och hon valde att gå fram! Efter ett par reps kunde jag stryka henne över hakan med ena handen och ge en bit godis med andra, och hon var avslappnad och tillitsfull. Det låter inte som mycket men för henne var det ett jättesteg, jag är så nöjd!


I eftermiddag blir det en ny uppsittning på Benji (kanske kan han tom röra sig lite med husse på ryggen), en rejäl genomborstning av fäll-Mårran, och ett efterlängtat träningspass med Popsy. Jag planerar något helt nytt: börja shejpa fyra tassar i matskålen. Och så ska vi gå på bio.

Av Åsa - 1 november 2008 15:34

Förmiddagen har gått åt till at hålla föredrag för trevliga och intresserade hundägare på Svedala Brukshundklubb. "Introduktion i klickerträning" hade jag lagt upp som ett tre timmars sammandrag av kursen med samma namn som jag har hållit ett par gånger (minus en del träning, naturligtvis...)

tort tack för att jag fick komma! Jag hade jättetrevligt (som vanligt när man träffar hundmänniskor).

Jag är själv nöjd med upplägget (alla deltagare bjöd på sig själva, hade ett öppet sinne, och ställde glatt upp på mina "lekar". Klick till er!), och tar gärna emot feedback på vad som var bra / kunde varit bättre! Det är svårt att läsa människor som man inte träffat förut.


Resten av eftermiddagen har ägnats åt att frysa, se på Buffy, och hjälpa husse att sitta upp på Benji för första gången!

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se