Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 27 november 2008

Mindervärdeskomplex

Av Åsa - 27 november 2008 17:24

Jag har börjat fota lite till både artiklar och bok, och min kamera har lite självförtroendeproblem...Den tror inte att den är tillräckligt bra eftersom den "bara" är en kompaktkamera och ingen systemkamera. Jag har bestämt mig för att boosta den, och har ägnat tre timmar åt att surfa på nätet och suga i mig allt jag kan hitta om hundfotografering, inställningstips, fokusering och exponering. Det som skvallrar om att det kanske är jag som är problemet och inte kameran är att ibland blixtrar den till (ha, ha) och tar bilder som jag är väldigt nöjd med. Som denna, som jag verkligen gillar (trots att kontrasten är lite hög):


Jag inser att vad min kamera behöver är guidning av en säker och kunnig hand för att få självförtroendet att leverera de bilder jag vill ha. Jag har gjort en kriterieplan där jag tillrättalägger övningarna så att den säkert lyckas på varje nivå, jag visualiserar målet, och jag är beredd att börja träna! Det enda jag frågar mig är: vad skulle vara bäst som förstärkare?


Resultatet av träningen postas här efterhand! Införskaffande av photoshop kanske inte heller skadar... 
ANNONS
 
Ingen bild

Birgitta

27 november 2008 17:53

Ett BRA foto, är inte det bästa förstärkaren?!? Jag kan njuta av riktigt fina foto, det svåra är att ta foto på sina egna hundar, skulle behöva klona sig.
ha det bra/Birgitta & Fatima

 
Ingen bild

Malin m Birk & Mio

27 november 2008 20:01

Hmm, tycker det låter som ett klassiskt fall av att din kamera lyckats träna dig till att göra allt för den... ;-)

 
Ingen bild

Malin m Birk & Mio

27 november 2008 20:07

Den kanske blir förstärkt av att matas full av bilder... Du har väl dessutom ett lågmält klickande ljud som föregår matningen med en ny bild :-)

 
Ingen bild

Johanna

27 november 2008 21:42

Hej! En liten fråga, vad är Mårran för ras? Superlik blandrasen min nämligen :) För övrigt har du en jättebra blogg. Augustifilmen om apport ska jag praktisera direkt imorgon. Den var verkligen bra förklarat!!

 
Ingen bild

Åsa

28 november 2008 08:56

Malin: kanske borde jag byta taktik och hota med inköp av annan kamera? En sort som är mera lättränad och inte så envis!

Birgitta: Du har så rätt! Jag funderar på att rigga något typ av automatisk utlösare, ihop med stativ borde det hjälpa en del.

Johanna: Stort tack för berömmet! Roligt att du gillar apporteringsfilmen, det tog nästan ett år men nu är det Mårrans favoritmoment. Mårrans mamma är en vildhund från Guatemala, och pappan en borde collie-korsning. Mårran är den ultimata blandrasen...Vad är din egen hund för blandning? Skicka foto?

 
Ingen bild

Malin m Birk & Mio

29 november 2008 10:17

Nä, vi jobbar ju inte med hot om bestraffningar :-). Tycker du ska vara stolt över din kamera som lyckats så bra med att träna dig, du har ju suttit i tre timmar i sträck på internet för att uppnå din jackpott med en bra bild - snacka om uthållighet!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se