Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 26 november 2008

Mina duktiga elever!

Av Åsa - 26 november 2008 08:58

Jag har varit ovanligt slö på bloggen, mycket jobb på sistone...

Butiksjobb på dagarna, sedan lektioner, och till sist skrivande när jag får en stund över. Jag är glad att det blir lite bättre balans nästa år, och ännu gladare är jag att jag kan utöka hunderiet och dra ner på butiksjobbet!


I måndags träffade jag Ylva och Paxa, som jag "tvingat" till Eslöv för en stadspromenad. Ylva tyglade sina rädslor och fobier, Paxa var som vanligt jätteduktig. Hon gick genom folksamlingar, under tågtunneln, träffade män som stirrade på henne, tränade inne på Morrhoppan, och mötte till sist en stor svart hund som försökte nagla fast henne med blicken. Paxas reaktion: kontakt med matte. Speciellt vid hundmötet verkligen kastade hon sig mot matte och sökte intensiv ögonkontakt, med ett uttryck som klart sa "NU var jag duktig!". Klick till Ylva som verkligen tränar ambitiöst och planerat.


Igår var det dags för min mini-klicker-tävlingslydnads-grupp. e fick börja med en avslappningspromenad, sedan tog vi en hund i taget för en spontan inkallningsövning med fyra inkallare, en slalombana med koner, och ettans hopp.

Zicko var verkligen på G trots snön! Inkallningsövningen passade honom perfekt. Hoppet var snyggt med fin ingång, och slalombanan blev stadigt bättre trots jättestörninghen Malin vid sidan. Det är fascinerande att se när man prickar rätt övning för rätt hund!

Fanny hade jätteroligt i inkallningsövningen, hon fick göra sin favvogrej: springa. Hoppet gick mycket bra, och i slalombanan vek hon inte från mattes sida efter första rundan.

Eftersom Oscar är väldigt glad över att springa till folk ville jag testa en annan övning med honom, där jag och Susanne skulle "luras" genom att locka på honom och inte låtsas om honom när han lämnade sin matte, medans matte var värsta godismaskinen. Tanken var god, men det blev för mycket för en stackars flatte...han flydde fältet frenetiskt nosande (ett typiskt Oscar-överslags-beteende). Jag känner igen det från Mårran, uppmärksamma läsare kommer ihåg när hon stämplade ur en hel helg i somras under klickertränarutbildningen efter att hon upplevt träningen som "konstig" och frustrerande...

Så illa blev det inte med Oscar. Han fick lite egentid (vi lämnade planen), Malin kopplade på, och sedan körde de Premack med snön tills den inte var intressant längre (otroligt väl fungerande övning, det där!). I slalombanan är vitsen att matte bara går och klickar när hunden söker sig till rätt plats, istället för att börja om när hunden går ur position. Det är lätt att man tappar flytet när man kör steg-för-steg, och alla tre hundarna idag sökte spontant upp rätt position och höll den i fler och fler steg innan klick. Oscar var nog glad över en övning som han kände att han kunde och var snart klistrad vid Malins ben med viftande svans.  Jag är så nöjd med att han "hittade tillbaka" efter att ha utsatts för en helt felaktig övning!

Vi avslutade inomhus med apporteringsträning.

Oscar GILLAR apporten och fick träna stimuluskontroll på gripandet. Zicko greppade lite löst och fick jobba med apport i rörelse. Båda jobbade superbra och gjorde fina framsteg! Jag jobbar med apportering enligt metoden som Fanny beskriver i sin apporteringsartikel på www.klickerklok.se , läs den!


Nu är det inga fler lektioner inplanerade på nästan två veckor...Det känns lite tomt.

Förhoppningsvis kommer julhandeln igång trots allmän lågkonjunktur så jag får sålt lite väskor och förtjänar min lön. Och så har jag mer att skriva. Och två hundar och en unghäst att träna...Jag ser nog till att hålla mig upptagen!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards