Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 21 november 2008

Vilma-träning och mail som man blir glad av

Av Åsa - 21 november 2008 19:28

Innan Vilma hämtades av mina svärisar så hann vi med ett litet pass. Det är ett år sedan jag tränade henne sist, och jag märker verkligen hur jag har utvecklats som tränare under året!

GF t ex var helt nytt för henne. Vi började med sitt i front. Hon fattade ingenting! Jag väntade ut ett slumpmässigt sitt, och klickade ett antal gånger medans hon satt (godis i munnen), Sedan kastade jag en bit för att få upp henne, och väntade. Puffa på handen? Börja göra ingång? Stå stilla? Sitta? Jackpot! Tredje upprepningen märkte jag att sittet kom snabbare. Det är otroligt hur fort de lär sig!

Eftersom hon var fixerad vid godishanden jag gillar att kunna ha godis i handen) körde vi lite doggie-zen. Först släppte jag godiset på marken när hon tog bort nosen, sedan utmanade jag henne enligt Fannys teknik (öppen hand, ta en bit med andra handen när hunden klarar öppen hand, annars stäng den), sedan kopplade jag ihop det med sitt (det räcker inte längre att bara ta bort nosen, sättet att få klicket är att sätta sig). Ett par reps på varje nivå, sedan bara fungerade det.

Jag ville inte höja sitt ALLTFÖR mycket, och bytte till ligg. Första gången gav jag kommando, och matade på när hon låg. Kort paus, sedan shejpade jag riktning neråt, på två reps la hon sig fint. Kopplade ihop med doggie-zen.

Så på 15 minuters träning fixade hon GF sitt i front, GF enkel zen, och GF ligg från sitt i front, + stadga i sitt och ligg. Fokusen var på topp hela tiden, svansen gick. Duktig hund!

Mina egna hundar har inte fått någon momentträning, men väl varsin lång promenad med "fokus"-träning för Mårran.


Ett roligt mail väntade på mig, Marthe på Canis frågade om jag har fler artiklar på lut! Nu har jag precis avslutat första bokutkastet så inget ligger i datorn, men det kan jag enkelt ändra på. Några önskemål? (Kloklippning kommer i nästa nummer)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se