Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 17 november 2008

rallybanan invigd

Av Åsa - 17 november 2008 19:50

Jag var tvungen att testköra min rallybana, så jag satte upp 12 skyltar på gårdsplan Jag blandar de skyltar jag gillar, så nivån var nog fortsättning - avancerad. syftet med banan var två: hitta svagheterna hos respektive hund (jag hade väldigt varierade skyltar) och börja bygga en positiv association till banor.


Mårran tyckte att det var helt onödigt...Som vanligt, det hon kan gör hon glatt och gärna, när hon blir osäker flippar hon ur.

Att träna:

Komma i front från sitt vid sidan (hon fattar nada...)

Backa rakt (som hon kunde perfekt förra året! Vad hände?)

Stå från sitt vid sidan (men det börjar ta sig)

Stadga i stå

Åttans frestelser (det var vårt STORA problem. Inte att hon försöker ta godiset, utan att hela övningen blir frustrerande och jobbig för henne. Tänker jobba med tydlig handtarget, för att ge henne ett "mål" att följa)


Popsy däremot tyckte det var toppen! Hon GILLAR skyltar!

Att träna:

Positionsväxlingar vid sidan utan att skutta i sidled

Stadga i stå (fungerade bra men behöver övertränas)

Backa utan att sitt-skutta


Mårran har i övrigt haft en stressande dag: första dagen avstängd från Popsy när jag var på jobb. Hon hade somnat i sin korg i badrummet när jag gick, så jag bara stängde dörrarna och var nöjd med att det inte blev något drama. När Ola kom hem var hon superspeedad, sprang runt, runt i köket/sovrummet/vardagsrummet (ett och samma rum) som hon inte hade haft tillgång till på 5(!) timmar. Hon ville knappt följa med ut på promenad, och lämnade INTE sängen för att hälsa när jag kom hem. Vi får se hur hon gör imorgon...vägrar hon så får Popsy ta badrummet istället, jag vill inte tvinga henne. Det viktiga är att de är åtskilda, inte vem som är i vilket rum.

 
ANNONS
 
Harriet

Harriet

18 november 2008 14:07

Vi kommer förhoppningsvis till Hörbys Luciarally. :) Hoppas att ni också gör det.

http://www.kiara.dinstudio.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se