Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 15 november 2008

Spår!

Av Åsa - 15 november 2008 17:42

Mårran har haft en lycklig dag i skogen!

Ett litet gäng träffades och åkte ut för att hjälpa varandra, och fika tillsammans. Jag la två blodspår, och fick också lov att ta Åsas spår. Blodspår är bra, man kan gå flera hundar på samma. Vi fikade under liggtiden, jag hade med Mårran som trivdes bland alla smörgåsar. Plötsligt såg jag henne en bit bort, på väg ut till första spåret för att starta på egen hand! En fin vink om att jag snackade för mycket...

Vårt första spår var ganska enkelt, den stora svårigheten var kraftig vindvittring i starten från spårslut och klöv till ett annat spår. "Varför ska vi gå på fel håll?" verkade Mårran fråga...Men hon släppte "fel" spår ganska snabbt, och spårade klockrent. Duktig hund!

Nästa spår hade vi (med flit) korsat, och hon fick mycket riktigt problem där. Hon snurrade lite, men jobbade sig tillbaka på egen hand. Riktigt bra!

Hon fick en paus, och jag följde med och tittade på Silas och Balders personspår. Det är jättekul att se hur olika förare jobbar med sina hundar! Silas är utrustad med två ägare som KAN spåra, stort tack för alla tips!

Mårran fick sedan ett enkelt spår till (full gas, ingen tvekan), och avsluta med ett lite snirkligt spår. Hon missade första vinkeln (för bråttom) men ringade tillbaka och fixade resten.

Jag är JÄTTENÖJD med hennes prestation, vi har inte spårat sedan februari...Under sista spåret sköts det ett par gånger, men hon var så fokuserad att hon inte verkade märka det. Hurra! 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se