Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 2 november 2008

Loppan lycklig igen

Av Åsa - 2 november 2008 20:57

Så har Popsy ett nytt favvotrix: två tassar i matskålen. De ska bli fyra, men två var vad i hann med på dagens 15 minuter.

Jag hade mina nya förstärkningstankar i huvudet, var noga med att avancera ganska snabbt i min plan (det är ju faktiskt ett ganska enkelt beteende), och lät henne jobba på istället för att automatiskt sänka kriterierna när hon "fastnade". Jag är väldigt stolt över mig själv! Och visst märkte jag skillnad...Nu är hon ju en arbetsmaskin som aldrig ger upp, så det är helt "riskfritt" att låta henne bli lite frustrerad = perfekt att öva sig på. Popsy, den eviga försökskaninen för mina nya idéer...

(Hon hälsar till I-or att hennes apa är ytterst vältränad, JRT är de bästa tränarna eftersom de är så söta att de kommer undan med mord ;). I hallen finns tom en tavla som hon valt ut: "My dog is not spoilt, I`m just well trained". Hon tycker att den beskriver apans inställning ganska bra...)


Mårran fick också shejpa lite, vi fortsatte med rullandet. Hon måste, som vanligt, behandlas med betydligt mer fingertoppskänsla än Popsy för att inte bara tröttna och gå, men min tanke är densamma: hålla på kriterierna, inte förstärka något som "liknar" för att hålla frekvensen uppe, öka uthålligheten. Jag menar, vem bryr sig om hon lär sig rulla runt? (Vilket hon redan gjort flera gånger, men hon tycker att det är lite läskigt varje gång och vill inte upprepa.) Bättre att träna nya färdigheter på oviktiga beteenden, innan jag förstör (ännu) ett tävlingsmoment...

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se