Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 29 oktober 2008

Förstörd promenad och furminator-kopia

Av Åsa - 29 oktober 2008 11:14

Morgonens promenad började trevligt, med sol och lösa hundar. Jag tränade lite "hos matte" (gå max fem meter från mig), växlade med att släppa iväg när de gick riktigt bra. Körde en visslingsinkallning. Tittade på rådjuren som gick längre bort.

Så var det något som smällde. Första gången, ingen reaktion. Fantastiskt, det brukar vara svansen mellan benen vid första skottet på båda hundarna...Andra gången, lite berörda, sökte sig till mig. Tredje, fjärde och femte kom i rask takt. Mina hundar satte 190 hemåt i panik. J***A SKIT! All skott-träningen som jag lagt ner förstörd på fem minuter. Lyckades kalla in Mårran och tog henne i halsbandet (kopplena hade jag lagt vid promenadens början) för att hindra henne från att springa full fart hemåt. Behöver jag säga att hon var helvild över att "sitta fast"? Hon skrek som en misshandlad katt! äl framme vid kopplena kallade jag in Popsy, kopplade på, och lät Mårran släppa ut lite energi genom att springa i cirklar framför mig.


Ingen träning idag alltså, det var inte riktigt rätt stressläge för det...

Däremot testade jag ordentligt min nya pälskam, en mycket billigare kopia av "furminatorn" köpt på TEBA. I början var Mårran helvild och inte stilla en sekund, men hon lugnade sig...mer och mer...och satt till slut och verkade njuta av att bli masserad/borstad. Det hade jag inte väntat mig! Ytterligare ett bevis för att massage faktiskt fungerar lugnande, även på hundar.

Deutom är den effektiv på underullen, går enkelt att jobba med, och ger ingen mjällig päls. Rekommenderas!


 
ANNONS
 
Ingen bild

Adele

30 oktober 2008 07:57

Hej - taskigt med förstörd runda. Hoppas att hundarna snabbt får tillbaka förtroendet i skott-träningen igen

Jag blev lite nyfiken på din kam - har du något namn på den eller artikelnr? Hittade ingen på TEBAs hemsida. Är på jakt efter en till mina dvärgschnauzrar.
Tack för hjälpen - Adéle

 
Ingen bild

Åsa

30 oktober 2008 09:10

"Furminatorn" säljs bl a via canis hemsida, denna är likadan men mycket billigare. Ingen aning om kvaliten är densamma, priset avgjorde...Sorry, inget artikelnummer eller namn, kanske kan de hjälpa dig via telefon?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se