Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 11 oktober 2008

Fullt upp

Av Åsa - 11 oktober 2008 11:39

Jag har haft en hektisk vecka, mycket på jobb och mycket utanför jobb. Så precis när man känner sig som mest slut så händer något som ger ny energi.

För mig var det torsdagkvällen (jobbat hela dagen, direkt vidare till en privatlektion, och sedan internutbildning på klubben).

Först träffade jag Ylva och Paxa, för att hjälpa dem komma vidare i sina hundmöten. Ylva är så härlig, hon suger till sig information som en svamp och plockar genast in det i träningen, men ifrågasätter nonstop. Bra! Ta inte saker för givna bara för att någon säger att det är så! Paxa reagerade jättebra på våra små ändringar.

Sedan direkt till klubben för klickerträning för klubbens instruktörer och medhjälpare. Tre stycken var anmälda, veteranerna Helena och Fanny, och nybörjarna Susanne och Fritiof (världens vackraste collie), och Marianne och Michelin (5 månader och underbar).

Jag älskar att jobba med tränare som precis börjar upptäcka klickern! Glädjen när hundarna börjar bjuda beteenden, hundarnas lyckliga uppsyn, effektiviteten i träningen...Susanne och Fritiof var helnya och fick börja med enkel inklickning, kontakt, och handtarget. Marianne är en skicklig traditionell tränare som börjat klickerträna sin nya valp, och både hund och ägare har lika roligt! Michelin frishejpades snabbt till att krypa under en stol (vilket sedan var JÄTTEROLIGT, vi fick ta undan stolen eftersom hon formligen kastade sig under den) och gå upp på en låda med framtassarna.

Helena och Fanny jobbade lite med lådan (gå upp med framtassarna och cirkla runt) och krypa under stol. Fanny är väl klickertränad och fattar snabbt.

Jag var helt lycklig hela kvällen! Det är det roligaste som finns (efter att träna mina egna hundar), att få träna glada människor och glada hundar i något som man älskar.

Tack till kvällens elever! Vi ses!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards