Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 4 oktober 2008

Hur korkad som helst

Av Åsa - 4 oktober 2008 19:13

Jag kan inte fatta att jag faktiskt tänker dela detta med resten av världen...Jag antar att man kan välja att skratta eller gråta, jag väljer att skratta. För det är faktiskt lite kul (eller kommer att bli, när den värsta skammen har lagt sig).

Jag har alltså köpt två biljetter, varav den ena svindyr, till samma resa.

"Men snälla Åsa, hur gick det till?"


Det var jätteenkelt. Åtminstone om man totalt saknar logiskt tänkande och slutledningsförmåga.

Mitt tåg skulle avgå 18.20 till Lund, bokat sedan länge. (1:a klass! Det var billigast, av någon anledning.) Jag var i god tid. VÄLDIGT god tid. Så god tid att jag någonstans på vägen från tågtavlan till perrongen blev övertygad om att mitt tåg gick 17.20, och trodde att jag hade missat tåget när klockan var 17.30 och inget tåg hade dykt upp (se föregående inlägg).

Hysterisk ville jag ta mig hem, tittade på tågtavlan och såg ett tåg till Malmö med avgång 18.20 Tack och lov, jag skulle komma hem i vettig tid! Lustigt, det måste vara ett snabbare tåg, ankomsttiden verkar vara densamma...Ringde Ola och bad honom hämta mig i Malmö istället för Lund.

Tänkte försöka få sympati från biljettförsäljaren genom att visa upp min missade tåg-biljett, men gav upp (20 nummer före mig och en enda kassa öppen) och löste ny biljett i automaten. Sedan slängde jag min gamla biljett i ett utbrott av ren ilska/försöka glömma.

Letade upp rätt perrong, konstaterade att det var SAMMA perrong som jag tidigare misslyckats på, så jag kollade, dubbelkollade och trippelkollade. Kom på tåget, frågade tågvärden så att jag var på rätt tåg, satte mig ner och slappnade av.

Och började komma tillbaka till mina sinnens fulla bruk.

En misstanke började forma sig när jag tittade på klockan för tredje gången, och en liten röst pratade i mitt bakhuvud..."Resan kommer att ta fyra timmar. Precis som den hade gjort med tåget som jag missade. Och ändå kommer jag fram vid samma tid. Hmmm...Hmmm...Ursäkta, stannar detta tåget i Lund? Det gör det ja...Aaarrrggh!"

Så nu sitter jag här, på rätt tåg, vid rätt tid...Med två biljetter till samma j-kla resa!

Undrar om kundtjänst betalar tillbaka för ren dumhet?

 
 
Ingen bild

charlotte_bojjan

4 oktober 2008 21:21

Men Åsa, du tog väl upp biljetten igen som du hade slängt? Annars är det nog svårt att återlösa den!
Jag känner igen frustrationen över missade tåg, men i mitt fall var det tågvärden som var klantig så jag fick både fribiljett och blomstercheckar som plåster på såren.
Själv flyger jag till Stockholm i morgon och åker tåg hem på onsdag. Hoppas att jag slipper missöden!

 
Ingen bild

Malin m Birk & Mio

5 oktober 2008 09:06

Underbart :-) Tack för att du delar med dig, nu behöver jag inte tycka att det är så pinsamt längre att jag höll på att komma på kurs fel dag... Jag och prickarna skickar en kram till dig! Du är inte ensam om att vara förvirrad!

 
Ingen bild

Åsa

5 oktober 2008 09:54

Tyvärr, ingen biljett...När jag kom på mitt misstag var jag redan på tåget. Fast jag har ett bokningsnummer, jag bokade på nätet.
Jag har inga större hopp om att få tillbaka något (allt är ju mitt eget fel), men man kan ju fråga snällt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards