Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 30 september 2008

Kloklippning

Av Åsa - 30 september 2008 08:20

Nu har vi målmedvetet jobbat med kloklippningen en längre tid, och jag är väldigt nöjd med resultatet!

Igår kom Popsy springande när jag tog fram klotången och kunde knappt vänta på att bli upplyft.


Mårran har varit mer svårflörtad, vi har lekt mycket target med tass mot tång, och betingat åsynen och ljudet av klotången. Igår kom hon självmant när jag ropade, för första gången. Tidigare har jag fått hämta henne i korgen (men inte dra fram henne från under sängen, som innan vi började träna.)


I själva klippningen är hon tryggast om jag sitter bakom henne. Hon är helt avslappnad i tassen, jag klipper en klo - matar - klipper nästa - matar - osv, utan att släppa tassen förren allt är klart.


En liten (men viktig) del av hundens vård, men en stor seger för oss!

 
ANNONS
 
Catherina

Catherina

1 oktober 2008 08:20

Vad bra! Så snällt de sitter! :)
Har själv medvetet tränat just hantering med Zuki från början. Övat på att titta i öronen, munnen, ögonen, lyfta och dra i benen, klämma på magen, ta tassarna och pilla mellan tårna och låtsas-klippa med klotången mot tassen. Har gått jättebra ända tills förra veckan, då jag verkligen behövde klippa just klorna, speciellt sporrarna. Då blev hon jätterädd bara jag tog i klotången, förstår inte varför när det gått så bra förut. I och för sig är hon nu i tonåren och spökåldern har inträtt har jag märkt. Hon blir rädd för ganska mycket nu när det är mörkt om kvällarna. Men det är väl bara att fortsätta öva och hoppas det ger med sig igen. ;)

http://hund.cattis.com

 
Ingen bild

Åsa

1 oktober 2008 08:32

Det är inte jag som bor långt bort, det är du ;)
Lagom roligt när hunden läser ens kroppsspråk (eller tankar tror jag ibland) så väl...
Tips: Klipp en enda klo varje dag, belöna med något fantastiskt som hon inte får annars, oavsett hur hon har betett sig. Klippa klo ska betyda himmelriket är nära (klassisk betingning).
Spökåldern är alltid intressant...det här fixar ni!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se