Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 29 september 2008

Allting är träning, alltid

Av Åsa - 29 september 2008 16:48

Maken kom med ett påpekande om varför jag inte har problem med skälliga Mårran: det är ju annorlunda när man TRÄNAR! "Hon vet direkt när det är träning! Du har godis och nosloop, klart hon är tyst!"

Både sant och falskt. Tränar gör man alltid, i alla situationer, inte bara när man aktivt förbereder sig. Hunden har ingen känsla för "nu tränar vi" eller "nu tränar vi inte". DÄREMOT har hunden superkoll på om jag är väl förberedd, om det kan vankas godis, om det kommer att löna sig att skälla i detta läget. Eftersom jag vill uppnå ett visst resultat (Mårran tyst och glad) så ser jag till att omständigheterna för att få detta att hända är så bra som möjligt.

Så tränar gör vi båda två, men med lite olika metoder och väldigt olika resultat...Fram för genomtänkt, förberedd träning!
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se