Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 29 september 2008

Lillkillen på promenad

Av Åsa - 29 september 2008 08:55

Husse fick för sig att Benji behöver lite miljöombyte (helt riktigt, han är ju alltid i hagen med Tango) och tänkte tömköra ner till macken. Vi har varit där ett par gånger innan för att titta på bilarna i lugn och ro.

Som vanligt var Benji hellugn under påklädningen, och följde glatt med ut på gårdsplan.

Halvvägs ner till macken (inte mer än 20 meter hemifrån) gnäggade Tango. Benji blev orolig, husse beslutade att gå hem och istället tömköra på markvägen vid sidan av hagen (med Tango inom synhåll, men ändå pyttelite annorlunda).

Livsfarligt! Vår slöa ardenner som man vanligtvis kan släppa en bomb bakom utan reaktion förvandlades till en eldig fullblodsarab! Grannens häck (samma häck som han vanligtvis betar ca tre meter ifrån) var full av hästätande monster. Och Tango var ju så oerhört långt borta (stod ca två meter bort på andra sidan steketet till hagen). Benji gjorde det enda vettiga i detta trängda läge: kastade sig bakåt (ola slängde sig ur vägen) och satte full fart på andra hållet. Han hann inte mycket mer än fem meter innan Ola fick samlat upp tömmarna och bromsat in honom.

Ola är envis. Här ska inte förstärkas oönskade beteenden, vänd igen! Och så höll de på tills Benji fann sig i sitt öde och lugnade ner sig...Bra jobbat, men som orolig fru får man svälja en del beska kommentarer om "obetänksamhet" och "dålig planering". Ärligt talat var det nog varken eller, utan bara en häst som bestämde sig för att flippa ur litegrann.


Här ska miljötränas med ung, pigg ardenner!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se