Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 27 september 2008

Nytt trix

Av Åsa - 27 september 2008 09:01

Inspirerad av Susanne och Klicka satte jag igång att träna Popsy att hoppa upp på min rygg.

Jag var så taggad att sätta igång att jag struntade i att tänka, utan bara satte igång. Hur ska jag få fram beteendet? Jag började med att sätta mig på huk på marken och klicka för att hon var bakom mig, men det blev extremt obekvämt.

Flyttade bort till trappan, satte Popsy överst och mig själv på trappsteget under. Eftersom jag ibland helt saknar tålamod bad jag om tass, och kunde snabbt få fram spontana tassar på armen och sedan ryggen. Knepigt att shejpa något som man inte ser...

Jag insåg snabbt att belöningsplaceringen var extremt viktig, och började ge belöningen sträckt över min ena axel (jag satt dubbelvikt för att ryggen skulle bli så plan som möjligt). Snabbt började Popsy klattra längre och längre fram med båda framtassarna, och jag pasade på att klicka och mata flera gånger bara för att hon la sin tyngd på ryggen.

När hon stannade tills jag bad henne hoppa ner började jag vingla lite. Hon ville gärna lägga sig över min rygg, men genom att bli ostadig tvingade jag henne att balansera med tassarna. elt plötsligt hoppade baktassarna upp, och hela hunden stod på min rygg en liten stund.

En gång blir snabbt flera, hon väljer att stå framme vid mina axlar och slicka mig på örat :)

Efter en paus flyttade jag upp ett trappsteg så att vi var i samma nivå = hon måste ta ett litet hopp för att komma upp.

Och till slut satte jag mig på huk på marken = ett ännu större hopp. Jag har inte börjat resa mig upp än, jag vill att hon ska bli säkrare och få bättre balans först (vill inte riskera att hon ramlar och blir rädd eller skadar sig).


Det är roligt att träna in något helt nytt! Även om jag "fuskar" lite i min shejping (jag tar till hjälper där jag tycker att det behövs) så är det fortfarande till 90% ren frishejping och oerhört stimulerande för både Popsy och mig. Sedan är det ju en bra idé att tänka lite innan man börjar, men vadå...det är ju bara på skoj!

 
ANNONS
 
Johanna, Millie & Muhze

Johanna, Millie & Muhze

27 september 2008 18:10

Vi vill se bilder!

http://madaboutdogs.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se