Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 7 september 2008

Tävling i Burlöv

Av Åsa - 7 september 2008 13:02

Regn, regn, regn...Inte Popsys favvo-väder.

Vi invigde det nya täcket (populärt) och tog en strosrunda på området. Popsy var glad och ovanligt uppmärksam! Hon verkade inte alls nedtagen av vädret, och mitt hopp steg något.

Jämfört med förra tävlingen var mitt upplägg helt annorlunda: Popsy fick nosa runt som hon ville, och tog hon kontakt så klickade jag för det. Vi lekte lite med wubban, tränade lite fritt följ med flygande wubba, och klickade upp läggandena, i övrigt fick hon tillåtelse att nosa och kissa runt så mycket hon ville. När det väl var tillåtet var det inte lika intressant...


Vi fick startnummer 3.

Platsliggning bredvid en rottis och en terv, förarna gömde sig bakom ett skjul. Borde fungera. Icke...Popsy bestämde sig för att uprepa förra gångens succé, och satte sikte på rottisen. Tack och lov så fångade domaren henne innan hon kom fram, och rottisen fick ligga om och fick full poäng. Skithund!

Jag bestämde mig för att ändå starta, försökte klicka upp läggande under gång på det blöta gräset, bad om ursäkt till rottismatten (hon var förstående men hennes kille var skitsur), och gav mig in.

Fritt följ: bra kontakt och position, fin fokus. Lite nos i början men det försvann snabbt. Ett par VÄLDIGT sneda sitt drog ner betyget till 8,5, vårt bästa någonsin.

Läggande: Seeegt läggande...ett tag trodde jag att hon skulle stanna stående, men det blev i alla fall 7.

Full fart ner till startpunkt för att göra inkallning. Glad Popsy, men lite ojämnt tempo och steg i ställandet, 8. Jag var nöjd, inget DK behövdes.

Rutan: ställde upp henne och försökte rikta henne, men hon tittade bara på mig. Skickade med DK i rätt riktning. Popsy sprang glad dit jag pekat, på väg vid sidan av rutan...upptäckte rutan och svängde in i sista sekund. Snyggt ställande. 9.

Apportering: Hon satt fint medans jag fick apporten, satt still när jag kastade, sprang glatt och greppade, och började sedan fundera på om det inte hade varit roligare att behålla apporten själv. Trav in med andra ord, med ganska många omtag och lite lek på vägen. Men en snygg ingång. 7,5.

Hoppet: Hon släppte genast tanken på apporten när den försvann! Hallelujah! Hopet är ett starkt moment, 10.

Fjärren: Nu låg hon...omöjlig att rubba...0.

Helhet: 9. Domaren kom fram och tröstade mig över platsen och fjärren, han tyckte att hon var mycket trevlig och väl genomarbetad. Roligt att höra!

Själv är jag väldigt nöjd dels med hennes attityd inne på planen, och dels med att hon verkligen "höll" hela vägen. Att fjärren inte fungerade tror jag berodde på missförstånd, hon kan fortfarande inte momentet tillräckligt bra i tävlingssammanhang.

Platsen är jag däremot orolig över...hon hade legat och stirrat på rottisen, som hade stirrat tillbaka, tills "frestelsen blev för stor" enligt domaren. Måste fundera över en vettig strategi. I Höör står jag över platsen, jag riskerar INTE en tredje upprepning.


 
 
Ingen bild

Birgitta

7 september 2008 19:50

Intressant att läsa din tävlingsrapport, det låter spännande att tävla. Roligt att "släpp apporten" träningen har gett resultat. /Birgitta

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards