Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 2 september 2008

stadspromenad med "gänget"

Av Åsa - 2 september 2008 20:24

Tredje stadspromenaden har vi haft idag. Hundarna har verkligen bildat en liten flock, de känner igen både stället och sina kompisar.

Två nya hundar var med och "skakade om" gruppen lite, det är helt underbart att ha tillgång till en grupp med snälla, lydiga, lugna hundar! Dessutom med mattar som har i färskt minne hur det var när DERAS hundar var de som gjorde utfall, och på så sätt nästan fungerar som en stödgrupp: "Hej, jag heter Åsa och har en hundaggressiv hund". " Hej, Åsa, välkommen i gruppen." Jag ÄLSKAR er attityd!

Alla hundar skötte sig perfekt. Alla såg så lugna ut idag, trots att en viss lejonhund blir lite osäker med jämna mellanrum. Det ser ut som att de försöker förmedla sitt lugn till honom, otroligt med tanke på vilken historia flera av hundarna har! Efter halva promenaden var han så uttröttad att han knappt orkade lyfta tassarna längre, och började äntligen slappna av han också. Han kunde t o m äta lite kattmat, stora framsteg att han klarar att äta i en grupp med nya hundar.


Mina egna hundar har bara tränat ett litet pass i morse, Popsy tränade ingångar och vändningar, Mårran tränade buga. Nu börjar hon bjuda bugningarna helt spontant! En liten del av mig säger "detta kommer att ge dig skit med läggande under gång", men jag väljer att ignorera det och träna vidare. Så småningom ska hon kunna skilja på "ligg" och "buga" utan att välja fel.


 
 
susanne

susanne

3 september 2008 07:59

Lejonhunden sov gott resten av kvällen.......

http://www.azlan0zicko.zoomin.se

 
Maria&Hera

Maria&Hera

3 september 2008 09:54

Vilka trevliga promenader!
Det är kul att gå in här och läsa. Du skriver inspirerande:)

http://belgarfans.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Charlotte

3 september 2008 14:55

Bojjan sov också gott efter att ha sprungit av sig litet till, lös hemma på gården! Hon är inte van vid att gå i koppel så mycket, först på tåget till jobbet, sedan lunchpromenad i Malmö, tåg till Lund, promenad och bilåkning med "stora lillhusse" och hans kompisar i Lund medan matte var hos tandläkaren, tåg till Eslöv och därefter stadspromenad med helt nya okända hundar.

 
Birgitta

Birgitta

3 september 2008 14:59

Tänk, för ett halvår sedan skulle Fatima inte tillhöra gruppen "snälla, lydiga, lugna hundar", det måste ha något med din närvaro att göra. Jag hoppas att du kommer att lyckas med din hundskola, här kan du göra mycket gott för oss hundägare.
kram/Birgitta

http://www.fatimacinta.se

 
Malin

Malin

3 september 2008 22:17

Det var en jättebra promenad (som alltid :-))! Precis lagom svårt för Birk med en ny och i Birks värld "svår" hund. De här promenaderna är så himla nyttiga för oss och precis som du skriver så är det jätteskönt att alla har/har haft liknande problem och vet hur man ska hantera sina hundar runt andra och alltid visar hänsyn. Haha, kul att Birk blev inräknad i gruppen av lydiga, LUGNA hundar... Hade ett riktigt "intressant" hundmöte i skogen här hemma idag, slutade lyckligt men till en början var det total katastrof. Ingen av vovvarna var i närheten av lugn eller lydig då kan man ju säga. Jag är så nyfiken på kursen imorgon, har verkligen ingen aning om hur Mio kommer att uppföra sig - kan vara både strålande och katastrofalt. Vi ses då :-)

http://doghorsecat.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards