Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 30 augusti 2008

Misslyckade bugningar blev slalom istället

Av Åsa - 30 augusti 2008 09:58

Jag ville dra nytta av solen och spela in septembers utmaning: buga. Båda hundarna kunde detta snyggt för ca 1,5 år sedan, visserligen har vi inte gjort det sedan dess men hur svårt kan det vara att få fram?

SVÅRT!

Ingen av hundarna hade den blekaste om vad jag ville...Kryp? Det brukar vi använda targetstav till. Bakåtlägganden? Snabba lägganden? Nej, det måste vara apportering av targetstav!

Jag tränade och filmade hundarna växelvis i en hel timme, Mårran med targetstav och Popsy med shejping för att kunna visa båda teknikerna. Sedan fick jag inse att även om det blev bättre så skulle det inte räcka för en instruktionsfilm.

Ny planering: slalom mellan benen. Det kan de garanterat!

Båda hundarna var ganska trötta på mig när jag äntligen var nöjd, inte nog med att vi hade tränat intensivt i två timmar, vi hade bara tränat två ynka saker! Hade Popsy kunnat prata är jag ganska säker på att hon hade bett mig dra åt skogen och ta både targetstav och slalomträning med mig... Tack och lov så kan hon inte det utan ställde upp varje gång jag bad henne.

Nyttig uthållighetsträning, och de var väldigt lugna resten av kvällen...

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se