Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 27 augusti 2008

Stimuluskontroll på "stå"

Av Åsa - 27 augusti 2008 19:21

Är det dumt att börja mecka med "stå" i fjärren två veckor innan tävling i tvåan? Kanske, men det bryr jag mig inte om.

Inomhusträning var det som gällde idag, och något som tröttade ut ordentligt innan jag åkte till jobb, så jag ville börja på något helt nytt men ändå inte nytt (båda har "stå" i sina spontana framförmappar).

Popsy först, hennes problem är att inte studsa upp och åt sidan. Först spontant tills skiftena var snygga, sedan lägga på kommando och handtecken, sedan börja blanda. Popsy lär sig grymt fort när jag klickar rätt! Det är när jag får in något felklick som hon barjar hitta på egna varianter...

Mårran hade redan grunden lagd, även med signal, och behövde lite finputsning och börja öka avståndet. I sitt-stå har hon fått in att bara skuffa till lite med rumpan och sätta om sig (gissa vem som har klickat för snabbt), och stå-ligg var helt borta, så vi jobbade ett bra tag med det utan signal. Inomhus jobbar hon för sin frukost utan problem, så det kändes extra bra att hålla hög frekvens. Jag måste tänka på att variera var belöningen kommer bara, hon drar mot godishanden trots att den hålls bakom ryggen.

Mycket nöjd med båda hundarna!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se