Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 22 augusti 2008

Fart med apporten

Av Åsa - 22 augusti 2008 21:09

Båda hundarna fick göra lite apporteringar idag.

Husse hjälpte till att hålla, så att det blev rejäl fart till mig. Duktiga hundar som plockade upp apporten i full fart (den låg precis framför på gräset), fortsatte i 190 till mig, och gjorde en snygg ingång.

Sedan fick Popsy lite "glöm bort apporten"-övning (också med husse som hjälp), och ett par snygga fjärrar.

Mårran fortsatte med sin ultimata-nybörjar-ruta, hon började söka sig till mitten idag! Jag växlade mellan att stå på andra sidan rutan så hon fick komma till mig (och belöna mitt i rutan), och låta henne spontant hitta mitten framåt. Sakta blir det bättre...

Hon fick också fortsätta med stimuluskontrollen i fjärren. Jag belönar varje skifte efter signal, och gör om ifall hon skiftar spontant. Hon gör snabba, snygga skiften med låsta baktassar med mig på två meters håll.

Det börjar kännas som att tävla tvåan med Mårran finns inom räckhåll trots allt! Skynda långsamt, det är Mårrans melodi.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se