Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 19 augusti 2008

Miniuppvisning

Av Åsa - 19 augusti 2008 14:06

Mina vovvar skulle göra varsin miniuppvisning på trixkursen, så på eftermiddagen fick de varsitt träningspass för att finslipa lite.

Mårran skulle visa momenten i rallylydnad, alla klasserna, och fick träna lite extra på ställandet vid min sida (hon är van att göra det i front).

Popsy fick baklängeskedja sitt freestyleprogram, och köra ett par gånger till musik. Hon var fortfarande slö men gjorde sitt bästa! När allt var kedjat och klart fick jag för mig att lägga till ytterligare en övning...Jag orkade inte börja kedja om IGEN, utan la bara till den sist, med belöning för första kedjan emellan. Inte så elegant men funktionellt.


De skötte sig utmärkt!

Mårran var ovanligt lugn i buren, och visade glatt alla moment. Jag pratade på samtidigt och förlorade lie fokus på hunden, men hon bara kör på ändå.

 Popsy gjorde sitt lilla program helt felfritt OCH i takt med musiken! Den sista biten (dra ut hopprepet som är lindat runt min midja så att jag snurrar, apportera handtaget tillbaka, och hoppa fyra gånger i takt till musiken) gick lite på kryckor, men hela kedjan satt perfekt!

Så här ser det ut:

Vi startar liggande mittemot varandra.

Båda sätter sig upp.

Vinka höger - vänster - höger

Inkallning till min sida, snurr

Jag snurrar, hon snurrar, jag snurrar, samtidigt som vi går framåt

Slalom mellan benen framåt

Slalom mellan benen, jag backar, kombinerat med snurrar

Hon springer runt mig två varv, jag snurrar i motsatt riktning

Jag går ner på huk, puss

och HOPP (båda två)

Båda snurrar två varv mittemot varandra

HOPP

Ligg, rulla runt (bara hon)

Jag backar, hon följer, sitt fint still i tre sekunder

Slut på kedjan, därifrån greppar hon sedan hopprepet.


Jag är ganska stolt! Visst, det är inget "riktigt" freestyleprogram, men jag tycker att det är bra!


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se