Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 16 augusti 2008

Första dagen på sista helgen

Av Åsa - 16 augusti 2008 18:57

Idag fick vi hålla till på Bonizas hundskola eftersom Eslövs Brukshundklubb var full av borderterriers (jag vet, jag var där och hämtade gårdagens kvarglömda apport). Jättetrevlig hemmiljö med fin gård och bra störningar i form av höns och kaniner. Här kommer jag att hyra in mig till våren och hålla tävlingslydnad för nybörjartävlare! Klickerträning, så klart. (Det går bra att anmäla intresse redan nu.)

Idag var det praktisk examinering av grundfärdigheter, individuellt.

Alla var så duktiga! Det är SÅ HÄFTIGT att se hur alla har utvecklats, och hur glada och lugna hundarna var i denna nya svåra miljön. När man jobbar med sin hund varje dag ser man det inte på samma sätt, men vi utomstående slås med häpnad.

Popsy var glad men lite slö (precis som alla de andra hundarna) och visade upp vad hon kan. Vi fick lite problem med att få fram sitt (lustigt, det brukar ligga högt), men resten satt bra och hon hade ganska lätt att byta beteende. Hon fick avsluta med att backa mot ett träd och visa ett handstående, som lite charmpoäng...Jag var stolt över min Loppa!

Jag fick äta lunch inne hos Monica (ägaren till Bonizas) och snacka lite om det mesta. Stort tack för lånet av tallrik, bestick och microvågsugn!


Teorin handlade om baklängeskedjning. Just nu är jag för borta i huvudet för att återge vad Ann-Louise berättade, men det kommer i veckan.

Ut och träna kedjor!


Den första var enkel: trampa på target och sätta sig. Popsy försökte fuska en gång med att skippa targeten, sedan satt den perfekt.

Jag tränade ihop med Fatima och Birgitta, och Andrea och jag hade ganska roligt åt Birgittas ansträngningar att få igång Fatima efter lunchvilan...Men det gav resultat!

Som andra kedja fick jag träna fjärren, med kommando, steg för steg i kedjningen. Popsy låste sig när jag lämnade henne sittande för att sedan lägga ner henne, gå tillbaka, sätta upp henne, klicka och superbelöna. Jag plockade upp läggandet enskilt (funkade utmärkt), och började om från början. Icke! Så här i efterhand känns det som en idiotisk idé att börja strula igen med just fjärren...Ja, ja, det blir reparationsjobb igen.

Vi kom aldrig längre, Popsy sa att hon var klar för dagen och Fatima likså, så vi fick kedja varandra istället på tvåans hopp och apportering. Birgitta var en duktig och lydig hund, jag var en mattegalen och testande hund...Vad jag märkte finns det dessutom förevigat på bild, får väl ladda över och bjuda på ett gott skratt så småningom.

Vi hade inte mycket ork kvar, någon av oss, efter detta. Lite avslutning i teorisalen (jag kommer inte ens ihåg vad vi pratade om, bara att där var burkar med insekter i tillhörande Monicas son) och sedan åkte vi hem.

Tror ni att Popsy slocknar under täcket som jag trodde? Icke! Lika pigg som vanligt...Vi får se hur länge hon håller imorron, efter både tävling och examen. Jag ska ta med både Mårran och Vilma att byta av med, Mårran behöver träna sina kedjor och Vilma behöver bara träna.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards