Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 15 augusti 2008

Månadstävling Augusti

Av Åsa - 15 augusti 2008 07:58

Ett helt träningsgäng (team Jea) kom över för att tävla, så det blev en hyfsat stor tävling med 12 starter. Stort tack till alla som hjälpte till som domare och tävlingsledare!

Jag var i god tid (för en gångs skull) och fixade alla papper, satte upp ringarna (första gången jag satte upp en elitring, tack för alla anteckningar från tävlingsledardagen!) och fick hjälp att sätta upp rallyn.

En startande uteblev så det var bara jag och Petra som tävlade rally. Mårran var jätteduktig, men jag utförde en skylt fel (såg fel på skylten)...10 poängs avdrag...Slutade på 88 poäng. Petra och Sardo gjorde en kanonrunda med 98 poäng. Underbar hund!

Vi lottade ettan med ett antal nervösa förstagångare, jag tävlingsledde (kände mig ganska proffsig, faktiskt). Jag har tränat min röst med sångövningar, och nu når jag faktiskt tvärs över planen utan problem vid behov. Lite barsk låter jag nog, men bättre det än otydlig.

Ut och plocka ut Popsy, tre minuters kisspaus och uppvärmning, och sedan platsliggning för tvåan. Jag bad TL gå fram och lägga om henne om hon skulle gå upp, men hon låg perfekt.

Vi startade först (för att visa hur jag hade lagt upp ringen).

Popsy började med sitt snyggaste fria följ någonsin! Lite ostadig i positionen i två halter, men 9.

Läggandet var lite väl taggat med två krypsteg, 8.

Bort för att sätta henne vid inkallningen. Helt plötsligt drog hon! När hon satte sig och kissade och sedan glatt kom tillbaka fick jag förklaringen...tre minuters kisspaus innan start är för lite...Inkallningen gick bra med något steg, 8,5.

Vände upp mot rutan, skickade, och när hon ställde sig innan rutan kom jag på hur korkat det är att börja kedja ett moment fyra dagar innan man ska tävla. Testfas! Jag skickade henne vidare och ställde henne, 6,5.

Apportering. Jag blev oense med TL om huruvida jag får lov att komma bort och ta apporten (jag har fått OK av två domare plus på tävlingsledardagen, så jag är ganska säker), men vi gjorde på mitt sätt. Popsy lyste APPORT i ögonen, och reste sig upp när jag kastade. Ett ganska skarpt "sitt" fick ner henne innan hon sprang. Full fart ut, lite tugg och lek, in vid sidan. 6,5.

Sedan fick vi problem på riktigt...hon kunde INTE släppa tanken på apporten. TL tog upp den och gömde den innanför jackan, då börjar hon gå fot med honom...Jag fick handgripligen flytta henne.

Tur att det är hindret efter, när hon väl fattar att hon ska hoppa är problemet löst. Jättebra hopp, satte sig lite långt från mig, 9.

Jag passade på att belöna ordentligt med kampDolly (enda belöningen i programmet, det går framåt!).

Avsluta med vår nemesis, fjärren...Den gick toppenbra! Mina handtecken ansågs vara lite för långa, 9.

Helhet 5, eftersom hon gick och kissade.

Så totalt 168,5!

Apporten och rutan är jag inte vidare nöjd med (men vet varför det blev som det blev) men resten: KANONBRA!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards