Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 31 juli 2008

Taggad terrier

Av Åsa - 31 juli 2008 21:17

Jag testade en av de "nya" övningarna idag: Give me a break!

Båda hundarna har känts lite "blah" de senaste dagarna, så jag ville ha en övning som skulle tagga dem trots värmen. Give me a break går ut på att göra en enkel övning med extremt hög förstärkningsfrekvens i ca 30 sekunder, och sedan ta paus och skicka iväg hunden. En minuts paus sedan kör man igen, ELLER när hunden själv ber om att få fortsätta.

Övningen används som motivationshöjare om hunden av någon anledning är extra disträ, slö, eller svårstartad. Jag har tränat liknande tidigare med utmärkta resultat speciellt på Mårran , men detta upplägget vässar till det ytterligare.


Mårran fick börja, enkel handtarget. Efter två pauser ville hon inte ha paus längre överhuvudtaget, och jobbade bättre än hon har gjort på länge. Jag passade också på att lära in en ny betingad förstärkare "yes!" som jag vill ha lika stark som klicket (jag har upptäckt att jag säger mitt "bra" alltför automatiskt).

Popsy körde lite ställanden, och blev riktigt frustrerad när jag pausade. "Träna! Nu!". Vi gick vidare till ett suveränt fritt följ gällande attityd och position i rörelse men något slarviga halter (frustrationsproblem), och flera fjärrdirigeringar som alla fungerade perfekt.


Det ska bli spännande att testa övningen i Hörby imorgon bitti, jag har dessutom ett par övningar till i tankarna att kombinera med...

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se