Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 28 juli 2008

Kvällsträning i Burlöv

Av Åsa - 28 juli 2008 16:19

Med hjälp av snälla träningskompisar ville jag träna lite på plats innan nästa tävling.

Popsy var inte sitt bästa, men helt OK att jobba med. Vi körde tävlingsmässigt:

Platsliggning med två främmande hundar, först med synlig förare, sedan gömde jag mig. Inga problem.

Fritt följ med TL och domare: Hon börjar superbra, men sackar sedan mer och mer...Måste fundera över den. Otydlig målbild? Externbelöning?

Läggande: JAG ökar tempot när hunden lagt sig. När jag väl fick rätt på det gick det super.

Inkallning: Helt OK. Den "knivskarpa" precisionen är inte där, men jag är nöjd.

Rutan: Jag körde DK eftersom det var ny plats, frågan är om det hade behövts. Jättebra! Liiite dåligt tempo om man är petig, men hon känns säker på vad hon ska göra. Jag har köpt fler koner, och tänker ge "bermuda-triangeln" en ny chans, men i form av en fyrkant. Det borde öka säkerheten och tempot lite till.

Apporten: Jag är nöjd! Hon tappar fortfarande tempo de sista stegen och har en lite osäker ingång, men det är ett "work in progress" och vi har kommit en bra bit den senaste månaden.

Hoppet: Av någon anledning tvekade hon på återhoppet, vet inte varför. Tillfällighet, hoppas (och tror) jag.

Fjärren: Här hade jag behövt ett DK att ta till! Jag kommer att bli knäpp...Funderar på att öka avståndet till 10 meter, så att fem meter ska kännas enkelt...Jag börjar få slut på idéer!

Annars jobbade hon på hyfsat bra. Jag har störst problem med att hennes intensitet blir antingen för hög eller för låg när belöningsfrekvensen går ner, och måste jobba på tiden mellan momenten. Dessutom har hon svårt att få apporten ur huvudet när den väl har varit framme, och ju längre tiden går ju mer intressanta blir TL och domare (överslagsbeteende, jag vet...)


Sedan fick jag nöjet att se på framförgåendeträning i olika stadier av samma träningsmetod. Bruksmoment är ju ingenting som jag tränar (blandraser), så det var jätteroligt att inlärning av ett så komplext moment.

Det bjöds också på lite markeringsövningar (inför söket), både skall och blivande rulle.

Stort tack till mina träningskompisar!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se