Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 25 juli 2008

Killerbitchen är tillbaka!

Av Åsa - 25 juli 2008 13:00

Popsy har än en gång bevisat sin status som hundarnas okrönte drottning. Idag har hon tränat lejonhund att hälsa "som folk", genom att effektivt bita honom i örat när han var alltför ivrig. Han blev lika delar förvånad och chockad, låtsades inte se henne under resten av promenaden, och lät sig sedan nosas av i lugn och ro av Mademoiselle. Som belöning så viftade hon på svansen och visade att han var accepterad.

Mycket nyttigt! Lite synd om örat, men hon har inte så vassa tänder längre och gör inga stora hål.


Mårran gav sedan hans yngre "brorsa" liknande behandling under löslek, kom han för häftigt blev han jagad, lugnade han ner sig kunde hon acceptera hans närmanden. Otroligt att se hur båda hundarna ändrar hela sitt beteende på tio minuter, unggrabben lugnade ner sig och började använda lite mer nyanserat hundspråk, och i takt med att han "svarade" som han skulle så sänkte Mårran raggen och accepterade att han kunde komma nära.


Det finns ingen som kan uppfostra en "slyngel" som en äldre tik...


 
ANNONS
 
Susanne

Susanne

25 juli 2008 19:06

Båda lejonhundarna lärde sig förhoppningsvis något idag. Vi får väl se nästa vecka om dom kommer ihåg det.......
Den yngre är ju fortfarande ung och dum.
//Susanne

http://www.azlan0zicko.webblogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se