Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 16 juli 2008

Kurshund och promenad

Av Åsa - 16 juli 2008 09:11

Mina hundar sitter i sina burar under tiden jag håller kurs. De  ligger och sover för det mesta, när de inte skäller lyckligt på förbipasserande kurshundar. Jodå, jag är ganska säker på att åtminstone Mårrans skall är glada och lite upphetsade, svansen går och öronen är utfällda. Dags att gå från klassisk betingning (hund går förbi din bur = godis regnar från himlen) till operant inlärning (OM du är tyst när hunden går förbi, blir påföljden att godis regnar från himlen. Inte annars). Jag försökte ställa mig osynligt när kursen var slut och alla gick förbi för att kunna klicka och belöna (hon är tyst så länge hon ser mig), och en liten förbättring blev där. Måste fundera ut ett bra upplägg till nästa gång, någon typ av strategisk placering av buren.


Mårran fick avsluta med att gå en promenad tillsammans med Balder, på HENNES markväg. Dessutom tittade han på henne! Och försökte NOSA på henne! Död över ohyfsade hanhundar...

Jag hade bestämt mig för att inte reagera när hon gjorde sina mini-utfall, men berömma henne när hon valde att gå med kontakt, när hon valde bort att "svara upp", och när hon kom tillbaka. I detta fallet pratade hon bara hundspråk, hon upplevde honom som påträngande och bad honom backa av (vilket han också gjorde, med ett drömmande, kärlekskrankt uttryck i ögonen).

Hon gick perfekt vid min sida 99% av tiden. De enda gångerna som hon reagerade på honom var när han smet fram till henne. De första två utfallen var hon spänd och väntade sig att jag skulle bryta henne. Det gjorde jag inte, jag bara kallade mjukt och belönade när hon kom tillbaka. Sedan gick udden av henne! Ett par smågläfs till, sedan snabbt tillbaka till mig. De sista gångerna valde hon bort att reagera på honom trots provokation, och bara höll sig till mig med en martyr-aktig min. Duktig hund! Och ganska duktig matte, som bröt sitt eget mönster, la upp en plan, och genomförde den.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se