Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 8 juli 2008

Veckans GF: Gå med fokus och doggie-zen

Av Åsa - 8 juli 2008 08:04

På senaste rallytävlingen blev jag inspirerad av Maria att verkligen träna in avståndsbelöningen. Det syntes tydligt på hennes Molly att ryggsäcken var svaret på allt! Eftersom doggie-zen ligger på veckans att-göra-lista, så blir det bara avståndsbelöning hela veckan! Nära, långt bort, godis, leksak.


Popsy började i trädgården. Lite har vi börjat träna, så hon hade en startpunkt. Grym fokus, fina halter i det fria följet! Jag försökte skicka på måfå när hon gjorde något extra bra, kanske borde jag fokusera på något speciellt istället? Frekvensen blir ju inte vidare hög, men det är liksom lite av poängen...Träna uthållighet och jobba trots störning.

Det slutade med att vi körde igenom ställande, läggande, inkallning med ställande (den var bara såååå snygg!), och fjärren med avståndsbelöning endast. Allt gick super, utom fjärren som har ramlat isär - igen. Jag tror att problemet är att jag aldrig har kedjat den ordentligt, och hon har aldrig gått igenom testfasen på kedjan. Jag vet hur jag ska fixa den, inga problem.


Mårranm VÄGRADE vara i trädgården (löpfia har en del konstiga idéer i vanliga fall, och nu är hon etter värre) så vi tränade rallyövningar på gårdsplan. Hon börjar bli säker = glad på alla nybörjarskyltarna, och avståndsbelöning var verkligen uppskattat. Extra kul att springa dit, liksom.

Körde lite fjärr med henne också, och hon började så bra att jag höll på att släcka ut hela fjärren när hon helt plötsligt inte förstod längre. Stygg matte, att jag aldrig lär mig! Mårran MÅSTE ligga på minst 90% lyckande tills hon verkligen är stensäker! Jag får "laga" fjärren imorgon.

Jag hade verkligen velat få till alla tvåans moment med henne, men jag känner mig nästan rädd vid tanken på ruta och inkallande med ställande... Det har inte direkt gått så bra med henne innan...


Jag funderar på två saker, och vill gärna ha lite åsikter:

1. Finns det intresse om jag tar hit en klickertränare i tävlingslydnad en helg? Jag har ett par i åtanke, men har ingen koll på pris o dyl.

2. Finns intresse för gruppträning för hundaggression? Socialiseringsklass, morr-skola, stadspromenad, osv?


Och så behöver jag testhundar för nos-loopen (min egen variant av grimma, nyss uppfunnen). Någon som vill ställa upp?

 
 
Susanne, Zicko, Azlan

Susanne, Zicko, Azlan

8 juli 2008 09:49

Jag vill gärna vara med på sådan träning på de tävlingslydnad och det andra. Om du tror att det är bra för mig och Zicko.

//Susanne

http://azlan0zicko.zoomin.se

 
Ingen bild

Kajsa &Nelly

8 juli 2008 11:37

Jag är definitivt intresserad av gruppträning för hundaggression! Det skulle vi verkligen ha nytta av.

Ang nos-loopen, är den till för att hunden inte ska dra? Isåfall känner jag en ev. intressent. (Kanske kunde man prova på Nelly också, husse tycker inte att dragandet är nåt problem..)

 
Andrea

Andrea

8 juli 2008 20:29

Jag anmäler mig direkt till både alternativ ett och två! Vilka funderar du på till ettan?! bara lite nyfiken...

http://www.drean.se

 
Ingen bild

Malin m Birk & Mio

9 juli 2008 06:58

Jag är mycket nyfiken på att testa din nos-loop, Mio är en utmärkt testhund - gör utfall, drar i koppel och avskyr att ha saker runt nosen... Dessutom är han både stark, envis och smart. Har testat en variant av nosgrimma tidigare men det gick inget bra och jag är mycket nyfiken på din! Gruppträning hade också varit nyttigt, vi är gärna med!

 
Ingen bild

Åsa

9 juli 2008 08:25

Jag får börja tillverka nos-loopar! Olika storlekar dessutom! Jättekul!
Till tävlingslydnaden har jag funderat dels på Maria Venhammar, men framför allt på Jenny Wibeck http://www.freewebs.com/hundraprocent/

 
Ingen bild

Åsa&Sam

9 juli 2008 08:46

Jag vill gärna vara med på gruppträning med Sam!

 
Ingen bild

charlotte

9 juli 2008 12:45

Gruppträning, stadspromenader mm är ju vad Bojjan behöver massor av; hon som alltid går lös här hemma på gården bland hästar o katter men som nästan aldrig ser en hund annat än på Bruksan. Hör av dig när det blir av! Kan vara med från mitten av augusti.

 
Ingen bild

Birgitta & Fatima

10 juli 2008 20:19

Jag är intresserad av framförallt alternativ 2, men kanske även 1, det beror på när, var och hur? Hör gärna av dig om det blir något.
ha det bra/Birgitta och Fatima

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Arkiv


Skapa flashcards