Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 29 juni 2008

Rallylydnadstävling - på "riktigt"

Av Åsa - 29 juni 2008 20:07

Riktigt på riktigt blir det ju inte eftersom sporten fortfarande är inofficiell.

Men utlyst tävling med 23 starter i nybörjarklassen!

På hemmaplan, så gissa vem som BÅDE höll i planeringen OCH tävlade två hundar... Tack och lov för alla som hjälpte mig! Jag ska aldrig mer utsätta mig för den dubbla nervositeten: att tävlingen ska fungera i stort, och mina egna starter.


Många tävlade liksom jag för första gången, det kändes som att humöret var på topp hos alla deltagare och regnet höll sig borta. Visserligen var det kvavt och tungt (hundarna blev slöööa), men vi slapp bli blöta.


Mårran hade startnummer ett, efter tre efteranmälda. Hon var glad och godissugen, men liiite långsam redan på uppvärmningen.

Det blev en runda i sakta mak, men hon var glad och lydig. Lite snus, ett par sneda sitt, ett långsamt sättande, räckte till 91 poäng, 9 plats. Helt OK, men inte det "hallelujah-moment" som man hoppas på.

Hon fick vara med ett tag hos publiken, hon var helt avslappnad ihop med allt "stök" och tyst (!) när jag sedan lämnade henne i bilen. Mycket nöjd med det! Hon höll sig också lyckligt i en snygg fot-position 90% av tiden, helt på eget bevåg. Kycklingleverns makt är stor...


Popsy skulle inte starta förren nr 17, och fick komma ut långt tidigare. Vi passade på att träna fjärren och inkallning med ställande, det gick riktigt bra! Hon gillar verkligen tävlingsmomenten, superfokus, fart och precision.

Rallymomenten är lite sådärkul, jag tror att det kräver för lite tankeverksamhet för att vara utmanande för henne. Och så är det ju i koppel...varför bry sig, matte sitter ju ändå fast i andra änden?

Precis innan start vässade jag henne ordentligt med stegförflyttningar och vändningar (det tycker hon är jättekul av någon anledning), hon var på G!

Startsignal, började gå, ingen reaktion..."Ojdå, har vi startat?". Snus, snus i marken, kommer snart och gör sitt-ligg. Efter tre skyltar kom hennes fokus tillbaka, och resten av banan gick korrekt och snyggt. 93 poäng säckte till en 8 plats. Jag trodde faktiskt att det var bättre, men hon fick fem poängs avdrag på en skylt ("ska bara nosa"-skylten). Det kändes bra i alla fall, jag är nöjd med min lilla Loppa.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se