Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 27 juni 2008

Avståndsbelöning

Av Åsa - 27 juni 2008 09:52

Jag tycker att rallymomenten börjar sitta ganska bra på båda hundarna (utom när Mårran flippar och kastar sig in vid vänstersidan), så jag ville "säkra" Mårran med avståndsbelöning.

Mjuk hundmat på tefat, storfavorit!

Jag försökte skicka henne helt oväntat, när hon gjorde något riktigt bra. Förutom att hon alltid blir lite osäker när vi gör något nytt fungerade det jättebra! Ny och rolig lek, liksom.

Kontakten var fin idag, sättandena raka och snygga, och alla konövningar fungerade fint. "Gå runt" börjar fungera som nytt kommando, både i halt och under rörelse.


Popsy fick växla mellan spontana ingångar och stimuluskontroll med "falska" kommandon, hon börjar bli säker.

Vi drog snabbt genom rallymomenten, lite sneda sitt här och var, men vänstersnurren var jättefin!

Och så avslutade vi på plankan. Nu är hon helt säker på 45 grader, vi höjde till 60 ganska snabbt. Fick till fyra snygga, tappade på femte och fick leta oss tillbaka, och avslutade riktigt lågt. Brädan får vila i helgen, för att eliminera all risk för träningsvärk.


Jag börjar bli lite nervös för tävlingen på söndag...

 
ANNONS
 
Ingen bild

Charlotte

27 juni 2008 14:19

Vi som inte tränar lika flitigt borde vara nervösa i stället! Själv är jag glad om Bojjan inte skriker för mycket och om hon tittar på mig mer än på alla roliga hundar. Skulle vi sedan få över 70 p så har vi nått ett delmål!

 
Hera

Hera

27 juni 2008 16:19

Kul sida att hitta för en "klickerfrälst"
Här fick jag lite nya tips! Tackar!
MVH

http://belgarfans.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se