Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 25 juni 2008

reparerad ruta

Av Åsa - 25 juni 2008 09:56

Idag började vi om från början med rutan, Popsy och jag.

Det har alltid fungerat bäst hemma i trädgården, så där körde vi hitta mitten från alla vinklar upp till tre meter, flyttade rutan tre gånger.

Avslutade med att köra tre skick på 20 meter (ny ruta), första gången med utlagd boll bakom rutan och klick för full fart, andra gången ställde jag och kastade bollen, tredje gången ställde jag, lät henne stå till jag kom in, och belönade med boll och mycket godis.

Hon var lite disträ i de inledande övningarna (kanske lägga in en platsliggning? Gnaga på pinne?) tack vare gårdagen, men ganska snabbt var hon gamla vanliga lyckliga Loppan igen.

Så, nu vet jag hur den ska tränas, och håller mig till det. Tills någon ny, spännande metod dyker upp...

Popsy körde en massa ingångar också, både frivilligt och med kommando. De börjar bli fiiiina!


Mårran fick träna ingångar med fingertarget för att få svängen rätt, och rallylydnad i koppel. Hon blev glad när jag kopplade på, ett bra tecken! Fin fokus trots att vi var i trädgården (hennes hatställe no. 1, jag vet inte varför), bra sättanden framför, bra gå runt ryggen. Ett steg - två steg - tre steg framåt med myrsteg verkar bli en favorit!

När jag tog fram konerna blev hon lite låg och började nosa efter Popsy (jag utnyttjade värsta möjliga doftstället med flit), jag bara släppte kopplet och gick. Gissa om hon vaknade! Inget nos efter det! Vi körde dubbelslalom med många belöningar, spiral både höger och vänster, sedan var konerna jätteroliga. Vilken skillnad det märks när man lyckas träna BRA i några pass, istället för halvbra, eller dåligt...Då kommer framstegen fort...


På tal om framsteg: idag kunde det inte skjutas upp längre - klorna måste klippas.

Popsy sköter sig helt perfekt, svansen går, klippa klor är toppen!

Men Mårran...Vi har kommit så långt att hon frivilligt sätter sig framför mig, ger tass, låter mig hålla fast tassen och lägga klotången mot. Enorma framsteg för att vara henne! Fortfarande är steget därifrån till att faktiskt kunna KLIPPA klorna ganska stort, och framtassarna var akut.

Så jag gjorde det bästa av situationen, fångade in henne under vänsterarmen, höll fast, klippte en klo i taget och matade rikligt mellan varje klo. Jag inbillar mig att hon kanske var lite lugnare än vanligt. Visst försökte hon komma loss, men hon ryckte inte i tassarna, och svansen var inte helt under magen. När jag släppte henne (när hon var lugn, så klart) försökte hon inte fly i 190, utan kunde faktiskt frivilligt köra nostarget på klotången, sätta sig, och tveksamt ge tass.

Imorgon är det dags för vänstertassen, baktassarna kan vänta lite till.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Adele

25 juni 2008 11:06

Hej, har hittat till din sida genom Andreas hemsida. Är lite nyfiken på dina leksaker, kan du inte sätta in en bild? Har dvärgschnauzer :) vilken storlek passar?
Lycka till med alla dina projekt och jag kommer att fortsätta följa dig och hämta tips/inspiration på din sida.
Adéle i Växjö

 
Ingen bild

Åsa

25 juni 2008 17:08

Bild och beskrivning kommer ikväll eller imorgon på hemsidan. Roligt att du är intresserad!
Och tack för lyckönskningarna, det värmer!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se