Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 24 juni 2008

rallyträning

Av Åsa - 24 juni 2008 10:18

Jag bestämde mig för att bryta mönsret och faktiskt träna lite till tävlingen på söndag. Bra att veta om jag ska visa med vänster eller höger för bästa resultat, lära in alla skyltarna i lugn och ro, träna koppelföring, osv.


Det första jag kom fram till var att jag behöver ett nytt koppel...Det blåser rejält idag och mitt tygkoppel smiskade hundarna i ansiktet. Ett kort läderkoppel med rejäl hake får det bli. Koppel är ett elende...


Popsys stora svaghet är vänstersnurrarna, hon sätter sig. Antingen får jag göra snurren stor, eller leva med sättande i mitten. Jag provade visa med handen, men hon har frystarget (hålla nosen stilla på min hand) inlärt så det gick åt skogen. Resten fungerar bra.


Mårran gör snurrarna konon åt båda hållen, hon är tränad att backa runt mig. Däremot tycker hon att det är konstigt med höger runt, ska man ändå till vänstersidan är det väl lättare att göra en vanlig ingång? Hon sätter sig också gärna snett framför mig, men det justerade jag med både henne och Popsy genom att visa med vänster hand istället.


Alla skyltarna flyter bra, om bara de är samarbetsvilliga för övrigt (man vet aldrig vilket humör de är på) ska det nog fungera!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se