Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 23 juni 2008

Ingångar, backa upp på bräda, och klor

Av Åsa - 23 juni 2008 09:49

Denna veckans GF är ingångar och backa i alla former.

Jag fortsatte med fingertarget på Popcy för att få till en snygg sväng lite längre bak, samtidigt som jag var stenhård på mina kriterier (rakt sättande, inte för långt bak) och inte lät henne rätta sig utan felade och gjorde om från början. Det funkade jättebra! Targeten kunde jag plocka bort ganska snabbt. Jag varierade belöningen mellan torrisar, Ronny och wubban, och varierade också passen mellan att jag flyttar mig eller hon får kastat godis för att komma in igen. Ett vinnande upplägg! Snart sitter positionen som den ska igen.

Hon fick backa upp på brädan mot väggen, först 30 grader, sedan 45 graders vinkling. Hon börjar förstå att hon måste lägga vikt på frambenen, och jag disciplinerar mig själv stenhårt för att inte köra för många reps och riskera att hon överanstränger sig.

Backa vid sidan är inte riktigt hennes grej, hon kör mer någon sorts grodhopp...För att få bort det är kriterierna "stå på fyra tassar, röra sig bakåt i närheten av matte". Ingen stenhård position än så länge och inga långa sträckor (två steg korrekt är målet).


Mårran tränade ingångar inomhus, även här har jag slarvat med att låta henne rätta sig, vilket har lett till "först snett sedan rakt". Om från början! Jag upptäckte att hon också påbörjar svängen för tidigt och har svårt att komma runt korrekt. Mera targetträning...Här går det långsammare (som alltid), men det lossnar nog till slut.

Backa är hon duktig på! Bra position, svänger både höger och vänster. Ska öva lite längre sträckor, bara för att det är kul...Ett helt fritt följ baklänges? Häftigt!


Varje dag har klotången parats ihop med smaskigt godis, och det har gett resultat! Popsy kan knappt vänta på att bli upplyft och få klorna klippta (svansen går som en virvelvind), och Mårran klarar numera att jag sitter ner framför henne med klotången i handen, ber henne sätta sig, ber om tass, och håller tassen några sekunder. Förra veckan hade detta utlöst kraftig ångest, nu är svansen glad och ögonen hungriga. Vi jobbar på!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards