Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 30 maj 2008

Frivilliga beteenden på avstånd

Av Åsa - 30 maj 2008 10:02

Popsy fick börja bunden i staketet, fem meters avstånd. Lite tveksamt först, men hon kom igång! Jag klickade alla skiften, och hon fick hålla positionen tills jag kom in och belönade. När hon började bjuda ordentligt prioriterade jag skiften till stå, eftersom hon inte haft det i repertoaren så länge. Det gick jättebra! Jag bestämde mig för att testa utan koppel, bara på samma plats. Inga problem, lugn, fokuserad, växlade mellan alla tre positionerna.

Inte förren nu har jag kunnat se att hon flyttar sig pyttelite framåt i ligg från stå. Alla andra skiften håller hon sin plats, men ligget vill gärna bli framåt.

Vi flyttade in på gräset och började blanda backa och ligg, det blev bättre. Riktigt bra blev det när jag ställde mig nära och helt enkelt inte gav henne möjlighet att lägga sig framåt, då kom rörelsen EXAKT som jag vill ha den. Ska köra vidare på läggande bakåt i veckan, och se om jag kan få in det på avstånd i nästa vecka.

Sedan börjar hela treans (och elitens) fjärr bli klar! När rörelserna sitter bra är det "bara" stimuluskontroll som ska på.


Mårran fick växla skiften mellan ligg-stå-ligg, sitt-stå-sitt, ligg-sitt-ligg. Hon börjar fatta blixtsnabbt vad jag vill ha! Hon var högt motiverad idag, kanske är hon på väg in i en formtopp lagom till nästa utbildningsträff? Jag kan ju hoppas...

 
ANNONS
 
Ingen bild

Andrea

1 juni 2008 17:15

Var uppe på klubben i fredags kväll för att få lite störning när jag tränade gruppmomenten. Trodde du hade kurs 52 fredagar om året... Men tydligen inte! Var var allt folk?!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se