Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 28 maj 2008

Dags för påfyllning

Av Åsa - 28 maj 2008 08:27

Träning är färskvara! Det vet alla som tränar hund...

Idag var det alltså dags att göra en "träffahundpromenad" med vovvarna, för att hålla Mårrans aggressionstendenser så långt borta som möjligt. Jag hade med mig båda hundarna, halti, och mängder med godis.


Hund 1, S:t Bernisen hos grannen, inga problem. Trots att den var framme vid grinden och ville hälsa tittade Mårran bara på mig.

Hund 2, en "sommarhund" som bor i ett av hörnhusen och skäller som en idiot men är för feg för att komma fram, ABSOLUT inga problem. Mårran har stenhård koll på att skall betyder godis. Det känns ganska bra att gå med två hundar perfekt fot på andra sidan staketet, när den andra hundägaren skriker halsen av sig på sin skällande hund utan resultat. Jag är ond...

Hundar 3 och 4, Lysiahundarna. De hade precis kommit ut och var extra på alerten...Jag hade haltin på Mårran, men ingen klicker (misstag). Hon skötte sig helt OK, inte perfekt, men fokus var på mig 95% och hon skällde två gånger. Vändningarna fungerar inget vidare när Popsy är med, hon blir frustrerad och kommer ivägen och flyger på Mårran, som (naturligtvis) blir mer upphetsad.


Vi gick hem och dumpade Popsy, plockade upp klickern, och gick över igen. Jag tyckte att hon hade skött sig så pass bra att jag ville träna enbart i halsband, för att få till vändningarna ännu bättre. Jag upplever att vändningarna är perfekta när hon "zoomar in" på de andra hundarna, det bryter henne direkt att helt enkelt vända bort och ta kontakt med mig istället. Jag är JÄTTENÖJD med passet! Hon var lugn och fokuserad, inte ett skall, tog godiset fint.


Hon går verkligen stadigt framåt, trots att vi numera inte tränar oftare än typ en gång i månaden...Jag vet, det borde vara oftare. Men det finns ju så mycket andra roliga saker att träna, och ärligt talat så är inte problemet vidare stort längre (tack och lov).

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se