Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 28 maj 2008

Kryp återupptaget

Av Åsa - 28 maj 2008 17:59

Nu känner jag att trixen får vila lite, med två veckor kvar till nästa klickerträff är det hög tid att jobba grundfärdigheter!


Imorse fick båda hundarna träna kryp i gröngräset.

Popsy kryper på bra, targetpinnen är borta, och jag började idag med att sätta på kommando.

Mårran kryper villigt ca 3 dm till targetpinne, och med tanke på hennes aversion mot krypandet är jag väldigt nöjd med det.

Ofta när jag tränar Mårran skyndar jag för fort, och måste backa...Hon och Popsy är diametralt motsatta varandra, med Popsy kan jag "slarva" och ändå få ett bra resultat snabbt, Mårran behöver små, små steg och hög lyckandefrekvens. Då går hon sakta men säkert framåt, istället för att totalt låsa sig någonstans på vägen.


Jag provade lite försiktigt med Jörgen Thynells metoder (utförliga anteckningar om föredraget kommer senare), men jag fick inga vidare bra resultat...Mårran tyckte att jag var obehaglig (inte så mycket när jag tog på huvudet som när jag strök kontaktzonerna!), Popsy brydde sig inte ett smack.

Jag är kluven...testa ordentligt eller strunta i det? Å ena sidan är jag nöjd med min allmänlydnad som den ser ut och de metoder jag använder fungerar utmärkt, å andra sidan är man ju nyfiken och vill lära sig mer.

Popsy får väl bli testpilot...som vanligt...

 
ANNONS
 
Ingen bild

Helena

30 maj 2008 22:40

Ha, ha, jag testade också "Jörgen Thynell-metoden" när jag kom hem från föredraget och det här med kontaktzoner är helt klart ingenting som Fanny känner till.. Hon tittade mycket misstänksamt under lugg på mig, med svansen nästan mellan benen, och såg ut att undra vad jag nu hade för skumt i kikaren..

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se