Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 26 maj 2008

Var sak på sin plats: Popsy i tvättmaskinen och Mårran på toa

Av Åsa - 26 maj 2008 11:19

efter två fulla arbetsdagar utan någon ork kvar när jag kom hem var det äntligen träningstajm igen.


Mårran klarar numera av att på kommando, med mig stående utanför, gå in och spola på toa med full cistern. Jag letar förtvivlat efter en kameravinkel som funkar, men ingen lycka...Hon ska bli riktigt säker, sedan anser jag trixet vara avklarat.


Jag ville ta tag i kedjningen "ta av strumpa - lägga i maskinen" på allvar idag. Popsy la spontant till "stänga luckan", och trixet var komplett. Jag kunde    t o m ställa mig två meter ifrån, och hon utförde hela kedjan stensäkert.

En gång...

Sedan blev hon osäker och frustrerad = provar allt som finns inom rimligt avstånd UTOM det vi jobbar med. Mitt eget fel, vi höll på för länge...Jag "ville bara" få det sista, perfekta, på film, och så kollapsade kedjan.

Hon har kommit över det till imorron, då sätter vi det perfekt! Kanske...


Jag tog mig i kragen och fixade logg på dagens träning, det blir lite pinsamt om jag bara har gjort halva läxan...Egentligen tror jag att loggen var det viktiga, själva trixet var sekundärt. Men praktisk hundträning är ju så mycket roligare! Att bara svepas med, och modigt träna såsom ingen hundägare tidigare tränat...(Något teatraliskt, och definitivt inte sant...dags att sluta.)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se