Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 18 maj 2008

Tävlingsledarutbildning för lydnad

Av Åsa - 18 maj 2008 18:28

Man behöver ju ingen "riktig" tävlingsledarutbildning för lydnadsklasserna, men distriktet anordnar två kortkurser i år för både mer rutinerade och totala "grönisar" som jag och Jenny.

Petra Staaf höll i kursen på Svalövs BK (min andra "hemmaklubb").


Jag volontärade modigt att visa alla klasserna, trots att jag inte har den blekaste koll på momenten i trean och elit...man lär sig på att göra, inte titta!

Det första vi gjorde var en skiss på upplägg till elitklass. Jag, Jenny och Kristina från Svalöv ritade och funderade...När Petra kom för att titta konstaterade hon försiktigt att det var utmärkt att vi tänkte och diskuterade, men vår plan fungerade inget vidare. Hon ritade och berättade och förklarade.

Ut på planen, jag och en annan tjej fick drilla varsitt ekipage i ettan. Där har jag lite vana i alla fall. Mitt ekipage utmanade mig med att göra fel lite då och då, för att se hur jag redde upp det. Jag tycker att jag klarade mig ganska bra! Viss kritik på att jag blev lite väl dominant, vilket smittade av sig på henne och gav henne problem med hunden, men som jag ser det så är det viktigare att vara tydlig än snäll. Men jag ska definitivt tänka på min framtoning! Vi pratade också om kommenderingen, att använda "avdelning" eller inte, och kom fram till att "gör" var trevligare och gav samma information till ekipaget.

Vi körde igenom trean på samma sätt, också här med många frågor och svar.

Efter en kort fikapaus delade vi upp oss i två lag och gick ut för att sätta upp varsin elitbana. Jag hade ju en utmärkt skiss!

Vi ovana bad Petra visa ett fritt följ elit, jag lekte hund (uppenbarligen var jag väldigt söt i sakta marsch...). Vi pratade en del om kommenderingen även här. Sedan gick vi igenom moment för moment, var man lämpligast står, hur man kommenderar, småsaker att tänka på för att förenkla för tävlanden. Så mycket att hålla i huvudet!

Upp till nästa bana, samma genomgång, ännu flera diskussioner och förklaringar. Nu hade vi dragit över 1,5 timmar på tiden, och jag var frusen, hungrig, och slut i huvudet, men mycket nöjd och mycket klokare!


Varken eliten eller trean känns längre som mysterier, utan det ska jag nog fixa! Jag har tre träningstävlingar att öva på, och sedan sitter det.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se