Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 12 maj 2008

Nytt moment! Spännande!

Av Åsa - 12 maj 2008 10:29

Denna veckan står kryp och hopp på schemat. Och det alldeles nya momentet luktdiskriminering! Så småningom ska det bli vittringspinnar av det, men just nu vill jag bara leka lite med post-it lappar.


Popsy först ut, träna kryp i gräset. Loggföring var del av vår hemläxa, så kryp och vittring ska loggföras noggrant.

Vi började med targetstav. Efter några korta pass kröp hon 20 cm, paus.

 Mårran tränar samma saker, men på enklare nivå. Krypet gjorde hon gärna, upp till 20 cm (mycket bra för att vara henne). Avslutade innan hon tröttnade.

 Popsy började krypa spontant innan jag hann plocka fram staven, tacka och ta emot! 30 cm spontant kryp blev det till slut. Mycket nöjd!

 Mårran fick ytterligare ett kortpass kryp med stav. Hon tröttnade efter bara ett par reps, jag tror verkligen att krypet är jobbigt för henne både mentalt och fysiskt.


Vi flyttade in i köket. Vit post-it på vita luckor borde "tvinga" dem att använda nosen. Ärligt talat har jag dålig koll på hur jag ska gå tillväga, ska läsa på i eftermiddag, men första steget måste ju vara nostarget på post-it.

Popsy började, och fattade snabbt (target är de båda vana vid). Lite svårare när jag flyttade runt, hon provade lite av varje, men kom tillbaka till lappen snabbare och snabbare för varje gång.

När hon fick flyt började jag flytta runt lappen. Hon provade targetöverföring, dvs nudda där lappen satt alldeles nyss (som vi har tränat i rutan med tasstargeten), men nu vill jag att hon verkligen ska leta upp det som luktar = lappen. Hon fattade snabbt, jag kunde avsluta med att flytta den efter varje nudd, och hon hittade den direkt.

Mårran hade noll intresse för lappen, men med lite targetöverföring pekfinger - lapp fattade hon vad det rörde sig om. Hon går genom exakt samma stadier som Popsy! Jag flyttade inte lappen utan bara mig själv, det var svårt nog för henne. Men till slut fick hon flyt! Detta verkar vara en övning hon gillar (och så är det inomhus, en favoritmiljö för henne att träna i). Kul med något helt nytt!



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards