Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 1 maj 2008

Första Lysia-träningen på evigheter

Av Åsa - 1 maj 2008 08:29

Lika bra att spinna vidare på saker som inte har blivit av på alltför lång tid. Efter spårpromenaden delade jag en korv i minibitar, satte på grimman, och gav mig iväg till Lysia.

Mårran började ganska spänt, men efter ett par vändningar la sig raggen och öronen slappnade av.

Husse tycker att hon har blivit otroligt mycket bättre, men dels har hon visat tecken på att hon tycker att platsen är obehaglig och vill därifrån snabbt, och dels har jag sett tendenser i andra situationer att hon bygger en kedja: stirra - skälla en gång - snabbt titta på matte och inkassera. Dessa två sakerna var dagens primära träningsmål.

Vändningarna lugnade ner henne otroligt fort, och löste hela "vill därifrån"-problemet. Hon kom helt enkelt i träningsläge direkt, och välkomnade Lysiahundarnas skall och utfall. Nio gånger av tio reagerade hon med att när de kommer springande så tar Mårran ett litet skutt, STIRRAR på mig, och markerar "nu var jag duktig, ge mig godis!". Den tionde gången kör hon sin lilla kedja med ett halvhjärtat skall och SEDAN kontakt, men det belönades inte idag, utan vi bara gjorde om. Hon blev lite förvånad, men började efter ett par gånger själv att bryta sin kedja innan skallet. Bra!

Vi gick förbi "svåra hörnet" först en gång, nosade runt ordentligt innan vi vände och tog andra hållet (för att få en ny "cold trial"), och avslutade med att bara gå framför och sträcka tiden mellan klicken.

Sammanlagt blev det tre mycket slarviga skall på 10 minuter, resten av tiden var hon lugn, glad, och fokuserad på mig. Mycket bra!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se