Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 30 april 2008

Kvällspass

Av Åsa - 30 april 2008 09:18

Slutade två timmar tidigare än vanligt, så jag hann med ett kvällspass med PIGGA hundar.


Popsy tränade rutan, nu placerad bakom stallet. Jag la ut targeten två reps, sedan fick hon hitta mitten från tre meter i tre olika rutor, ca tio skick från olika vinklar på varje. Ibland virrar hon bort sig lite, men för det mesta hittar hon rätt direkt. Bara en gång fick jag bryta henne och göra om från början.

Sedan gick vi ut 25 meter och skickade med tennisboll två gånger. Bra fart! Hon börjar springa spontant nu även från det avståndet.

Bort med bollen, skickade från 15 meter två gånger med ställande i rutan. Perfekt!

Avslutade med att sätta henne medans jag flyttade rutan till gruset på gårdsplan, la ut en nästan osynlig target, och körde två rena tävlingsskick från 15 meter. Två snygga 10:or! Snart dags att ta med sig till planen.


Mårran tränade vidare med skiften på avstånd, bunden i staketet. Det var mer fart på henne nu, hon verkar ha fattat konceptet. Jag ska ta det väldigt gradvis eftersom hon tidigare har visat stress när jag håller fast henne, men det ser mycket bra ut så långt!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se