Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 30 april 2008

Melankolins blå fågel...

Av Åsa - 30 april 2008 15:04

...sitter på min axel idag.

Men det är inte det jag tänker skriva om, utan dagens träning!


Mårran fick visa High 10 för videokameran (favorit!) istället för "buga" som jag egentligen hade tänkt filma. Det var för länge sedan vi tränade buga... Det får bli min egen utmaning under maj, så kommer det på junifilmen istället.

Sedan gjorde vi något helt nytt: spontana beteenden på avstånd! Jag band henne i staketet, flyttade mig två meter utom räckhåll, och klickade alla skiften. Det blev inte så många, trots kastat godis och glada tillrop. Men hon accepterade att bunden INTE = dödspanik, och fick t o m lite fart på svansen.


Popsy körde ruta idag. Vi startade med att hitta mitten från tre meter, tre olika rutor, alla vinklar. Inga problem. Sedan dags för "fas två".

Jag la targeten i mitten, och så gick vi ut 25 meter. Jag skickade, och hon sprang. Lite osäkert de första gångerna (det enda som syns från hennes perspektiv är två koner, targeten dyker inte upp förren halvvägs mot), men sedan full fart. Jag avslutade med ett par skick mot tom ruta på 10 meter, kändes helt plötsligt enkelt...

Jag tror vi har hittat melodin, nu ska det bara sättas ordentligt i alla miljöer!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se