Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 15 april 2008

Stökig agility och stygg matte

Av Åsa - 15 april 2008 21:35

Dags för agility!

Vi hade med den underbara tygburen in på plan för att Mårran skulle kunna koppla av i pauserna. Hon låg med öppen bur och tittade, tyst och stilla, hela tiden vi byggde bana! Duktig Mårran!

Idag hade vi en velodrom bommen-hinder-tunnel-däcket-A:et-hinder-tunnel, en sick-sack-bana med fyra hinder, och en sned raksträcka med fyra hinder.

Mårran var supertaggad när hon fick komma ut ur buren! Hoppade runt mig, slängde sig framför mina fötter, ville JOBBA! Jag är mycket glatt överraskad. Hoppet och stimmet välkomnar jag istället för passiviteten som innan varit hennes signum. Så länge hon rör sig har jag något att jobba med!

Vi började på velodromen. Lite problem vid kontaktfälten, men skit i det. Funderar på att skippa kontaktfälten helt och hållet, vi kommer inte att tävla, jag vill bara bygga aktivitet och glädje. Likadant slalomen som hon verkligen INTE gillar. Bara hoppa över problemen liksom, och bara låta henne ha kul.

Den sneda raksträckan klarade hon fint! Jag fick en påminnelse om att hålla armen stadig och i hundens höjd, istället för att flaxa fram och tillbaka alldeles för högt som jag gör nu. Ska bli!

Sick-sacken var svårare! Jag kom i hennes väg flera gånger, hon är fortfarande väldigt bunden till mig.

Som extra träning flög det småhundar runt oss till höger och vänster, och arga mattar sprang rytande efter. Jobbigt för Mårran, men nyttigt! Lite upphetsade skall blev det, men hon lugnade sig snabbt. Jag märkte att hon började bli rejält trött och osäker efter första timmen (hon blev kissig och väldigt nosig), så vi bröt i halvtid.


Popsy fick gå igenom tävlingsmomenten med Andrea som tävlingsledare, lite flaxigt i början, men blev bättre. Läggandena satt perfekt!

Helt plötsligt får hon för sig att "språng marsch" måste ackompanjeras med skall. Jag är något spänd inför lördag, och exploderade vid tredje misslyckade försöket...Inte så att jag tog i henne på något sätt, jag bara tog ett steg mot henne och röt "men för h*****e Popsy, kan du..." längre kom jag inte förren hon kastade sig på rygg och sedan hoppade upp och gav mig en puss på munnen (som vi övade i förrgår). Jag kom av mig helt och hållet, och kom ihåg att vi faktiskt gör detta för att BÅDA ska ha kul.

Straffet fick jag direkt: istället för att skälla började hon sacka efter, och stanna bakom mig. Förlåt Loppan!

Vi tränade om från början med ett par korta, välbelönade språngmarscher.

Vår avslutande linförighet var i alla fall bättre än på länge, Popsy var riktigt het. Nästan så det blev väl bra på andra hållet...Ja ja, vi har hela tre dagar till att reparera skadorna på.

 
 
Ingen bild

Karoline & Lakrits

16 april 2008 10:19

Mårran var verkligen duktig i sin bur igår. Hon såg så nöjd ut där hon låg och spanade!!
Nu har jag röstat på Popsy. Håller tummarna för er!!!!!

 
Harriet

Harriet

16 april 2008 14:51

Hej Åsa! Blev "glad" när jag läste om ditt utbrott. Såna kan jag också få på Kiara och då blir det - för h-vete du kan det här. och sen till mig själv - för h-vete hur klickerskt var det? :) Har hänt att jag blivit så arg på mig själv att jag fått bryta träningen :(
Behöver nog träna mig själv i uthållighet. ;)

http://www.kiara.dinstudio.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards